Читај ми!

"Зли" Гетлин бојкотује Би-Би-Си!

Освајач сребрне медаље у трци на 100 метара на Светском првенству у Пекингу Американац Џастин Гетлин рекао је да ће бојкотовати Би-Би-Си и остале британске медије из протеста због њиховог "пристрасног" извештавања о трци са Јамајчанином Јусеином Болтом.

Гетлин је у недељу освојио сребрну медаљу на 100 метара у Пекингу резултатом 9,80 секунди, а златну медаљу освојио је Болт са 9,79. Тај дуел су многи светски медији назвали "борбом добра и зла", због четворогодишње суспензије Гетлина због допинга.

"Одбранио је титулу, одбранио је своју репутацију, а можда је спасао и спорт", рекао је коментатор Би-Би-Сија Стив Крем када је Болт прошао кроз циљ.

На фотографији објављеној на Твитеру види се како коментатор Брендан Фостер и његове колеге из Би-Би-Сија славе Болтову победу.

Гетлин сматра да има неправедан третман не само на Би-Би-Сију него и у осталим британским медијима, који су се у извештајима и најавама трке концентрисали углавном на његове суспензије због допинга.

"Џастин, али и ја, мислимо да су британски медији и новинари били изузетно нељубазни према њему. Није речено ништа позитивно већ дуго. Стално су га карактерисали према допинг случајевима и правили од њега зликовца", рекао је Гетлинов агент Реналдо Нехемија.

"Да би задржао своје достојанство и самопоштовање, Гетлин сматра да је најбоље да не разговара са њима. То је веома несрећна околност, али изузетно је погођен овим нападима. Као људи, требало би да будемо бољи од тога, а Би-Би-Си посебно треба да извештава непристрасно и без откривања свог мишљења", додао је он.

Гетлин је први пут суспендован 2002. године због коришћења амфетамина, који је унео кроз лекове, док је други пут суспендован 2006. године због коришћења тестостерона. Он је тврдио да му је масер умасирао крему пуну тестостерона у ноге.

У нормалним околностима после другог позитивног допинг теста, 2006. године, Гетлин би добио доживотну супензију, али је после сарадње са анти-допинг званичницима добио само четири године.

Откако се вратио на стазу Гетлин је постизао све боље резултате. Све до јучерашњег пораза, везао је 29 победа, а најбољи резултат на 100 метара му је 9,74 секунди.

Он је на јучерашњој конференцији за новинаре на свако питање о допингу одговарао са "хвала".

Крајем недеље Гетлин и Болт ће у Пекингу трчати и на 200 метара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару