Читај ми!

Финале СП на 100 метара

Болт је и даље најбржи на свету!

Јамајканац Јусеин Болт победио је у финалној трци на 100 метара на Светском првенству у Пекингу. Он је стазу истрчао за 9,79 секунди. Други је био Џастин Гетлин са само стотинком заостатка.

У веома интересантној и неизвесној финалној трци пред препуним стадионом "Птичије гнездо" у Пекингу, Болт је за стотинку био бржи од највећег ривала Џастина Гетлина.

Јамајканац је стазу од 100 метара истрчао за 9,79 секунди и тако одбранио златну медaљу и титулу најбржег на планети освојену у Москви.

Болту је данашњи резултат и најбољи у сезони. 

Други је кроз циљ прошао већ поменути Гетлин са временом 9,80, а бронза је припала такође Американцу Трејвону Бромелу.

Неколико недеља пре трке многи су дуел Болта и Гетлина назвали "борбом добра и зла", због четворогодишње суспензије Американца због допинга.

"Моги су ме отписали. Победа је велика ствар. Ово много значи пошто сам се целе сезоне мучио. Требало ми је времена да средим ствари. Било је успона и падова, али сада је у реду", рекао је Болт, пренели су британски медији.

Гетлин је ове године остварио најбоље резултате у каријери, на 100 метара трчао је 9,74 секунде и победио је у последњих 28 трка, док се Болт није много такмичио због повреде карлице и пре Светског првенства имао је тек шесто најбрже време на свету.

Он је пре Пекинга наступио у само три трке на 100 метара.

Гетлин је после трке на стадиону Птичје гнездо честитао Болту на победи и загрлио га.

"На линији ме је 'сасекао' велики Јусеин. У последњих пет метара некако сам се саплео", рекао је Гетлин.

Болт сада има девет златних медаља са светских првенстава, по три на 100 и 200 метара и у штафетама. Он се са три златне медаље на 100 метара изједначио са легендама Карлом Луисом и Морисом Грином.

Болт је светски рекордер на 100 метара резултатом 9,58 секунди и на 200 метара са 19,19 секунди.

Пето и шесто место освојили су Американци Мајк Роџерс и Тајсон Геј, седми је био Јамајканац Асафа Пауел, девети Џими Вико из Француске, док је Кинез Бингтијан Су, иначе први Азијат у финалу Светског првенства на 100 метара, био девети.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару