Читај ми!

Амела срушила рекорд Вере Николић и обезбедила визу за Рио

Амела Терзић изборила је пласман Олимпијске игре у Рију, пошто је победила у трци на 800 метара на Екипном првенству Европе друге лиге за репрезентације у Старој Загори, а том приликом је оборила државни рекорд стар скоро 50 година. Асмир Колашинац најбољи у бацању кугле.

Репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић пласирала се на Олимпијске игре и Светско првенство, пошто је победила у трци на 800 метара на Екипном првенству Европе друге лиге за репрезентације у Старој Загори, а том приликом је оборила државни рекорд стар скоро 50 година.

У конкуренцији осам атлетичарки, 22-годишња Новопазарка је у том бугарском граду претрчала стазу за минут, 59 секунди и 90 стотинки, што је за 60 стотинки боље од ранијег рекорда Србије на 800 метара, који 47 година био у власништву Вере Николић.

Терзићева је овим резултатом, 11. на свету ове године, убедљиво надмашила норму од 2:01 минута за учешће на овогодишњем Светском првеснтву у Пекингу (од 22. до 30. августа) и Летњим олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру. Друго место у трци на 800 метара у Старој Загори освојила је Исланђанка Анита Хинриксдотир са 2:03,17 минута, док је треће место припало репрезентативки Кипра Наталији Евангелиду са 2:04.34.

Терзићева ће на Екипном првенству Европе друге лиге сутра трчати дисциплину 1.500 метара, у којој је са 4:05,69 минута власница најбољег резултата у Србији свих времена.

Колашинац победио у бацању кугле

Српски атлетичар Асмир Колашинац победио је у бацању кугле на Екипном првенству Европе друге лиге за репрезентације у Старој Загори.

Овај 30-годишњи Сјеничанин тријумфовао је хицем из прве серије од 20 метара и 75 центиметара, у другој је забележио 19,97 метара, док је у преостале две укњижио преступе.

Друго место у бацању кугле на такмичењу у Бугарској припало је домаћем представнику Георгију Иванову даљином од 20,18 метара, а трећи је био Исланђанин Один Бјерн Торстеинсон са 18,55.

Лични рекорд Асмира Колашинца на отвореном гласи 20,90 метара, постављен пре три недеље на митингу у Словенској Бистрици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару