Читај ми!

Спринтерски дуел године - Болт против Гетлина

Амерички спринтер Џастин Гетлин рекао је да једва чека окршај са Јусеином Болтом на Светском првенству у августу, пошто током успеха прошле сезоне није имао прилику да се такмичи против светског рекордера са Јамајке.

Гетлин је прошле сезоне наступао у 18 трка и забележио свих 18 победа, али све то без Болта, који је паузирао да би се излечио од честих повреда.

Гетлин и Болт ће се коначно састати у трци на 100 метара у августу, а Американац је казао да нема проблема са чекањем, јер ће имати више времена да се спреми за 200 метара, пошто је 33-годишњем спринтеру циљ да и ту преузме Болтов примат.

"Јасно је да је Јусеин златни стандард према коме се сви меримо. Не могу сада да седим овде и да га омаловажавам и говорим да он није главни. Јер, он јесте главни. Оборио је многе рекорде за које су људи мислили да су необориви", рекао је Гетлин у интервјуу агенцији Асошиејтед прес.

Американац се тренутно спрема у градићу Кисими на Флориди, али је више пута говорио да се не плаши Болта, атлетичара који је освајао злата на 100 и 200 метара два пута узастопно на Олимпијским играма. Разлог одсуства страха је и то што је Гетлин један од ретких који је успео да победи Јамајканца, пре две године у Риму.

"Свестан сам свега што Болт доноси на стазу. Пре сам опрезан, него што се плашим. Знам шта је потребно да би се било на врху кад је у питању концентрација", рекао је Гетлин, који је освојио златну медаљу на Играма у Атини 2004. После тога је 2006. године суспендован на четири године због допинга, а успешно се вратио на стазу 2010. године.

Гетлин неће учествовати у националним квалификацијама на 100 метара пошто је шампион у Дијамантској лиги, али ће се опробати на 200 метара, трци у којој је победио на Светском првенству 2005.

"Хоћу поново да осетим како је то учествовати у дуплом програму. Нисам трчао на 100 и 200 јако дуго, али биће ту много трчања", рекао је Гетлин.

Он је казао и да је могуће да ће у августу у Пекингу бити оборен светски рекорд, поготово што се Болт враћа у форму. Трка ће се одвијати на стадиону Птичије гнездо, на коме је Јамајканац 2008, током Олимпијских игара, поставио рекорд од 9,58 на 100 метара.

"Ментални приступ вам мора бити такав да желите да трчите 9,5-9,6 и да то заиста урадите. Не можете изаћи на стазу само са жељом да победите оног поред себе", рекао је Гетлин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару