Шпановићева: Тајна успеха – ризик и посвећеност

Најуспешнија српска атлетичарка Ивана Шпановић открила је да тајна њеног успеха лежи у непостојању страха од ризика и у максималној посвећености спорту.

Ивана Шпановић, која је на првенству света у Москви 2013. освојила историјску бронзу за Србију, открила је за сајт Међународне атлетске федерације да само ризиковањем можете да остварујете своје снове.

"Много напорног рада не мора нужно да доведе до успеха, али свакако да ће мањи рад гарантовати неуспех. Поред максималне посвећености спорту, неопходан је свакодневни ризик којим ћете пратити ваше снове", истакла је Шпановићева.

Она је додалада да су за њу "ризик и вера исти појмови".

"Уопште није важно чиме се бавите, најважније је да верујете у некога или нешто и да будете спремни да за то дате целог себе", поручила је Шпановићева.

Она је додала да у скоку удаљ није све у "чекању савршеног тренутка".

"Ради се о томе да сте спремни да у сваком тренутку ризикујете и управо ћете тако створити свој перфектни тренутак. То се осети у костима", рекла је Шпановићева.

Српска атлетичарка је нагласила да атлетичари треба да буду спремни да "прекорачују границе, али и да доживе неуспех".

Она је подсетила да је 2013. ризиковала целу своју каријеру учешћем на шампионату света у Москви, с обзиром на то да је имала здравствене проблеме уочи такмичења.

"Отишла сам у Москву без икаквих очекивања. Била сам срећна самим тим што ћу учествовати. Све сам ризиковала и освојила прву сениорску медаљу на Мундијалу", рекла је Ивана Шпановић која је у марту на шампионату Европе у дворани у Прагу освојила злато скоком од 6,98 метара којим је оборила државни рекорд.

Шпановићева је закључила да је за успех захвална родитељима и тренерима који су је "научили да се изрази кроз спорт".

"Мој успех је истовремено и нечији разлог за осмех, сузе, животне одлуке и зато ми је дужност да покушам да будем најбоља, не само као спортиста, већ и као личност", поручила је Шпановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару