Бојовић и Суботић победници полумаратона

Српски атлетичар Велимир Бојовић победио је у полумаратонској трци на 28. Београдском маратону.

Бојовић је победио резултатом од сат, осам минута и 27 секунди, што је 13 секунди спорије од државног рекорда.

"Веома сам задовољан, ишао сам на победу иако сам пре шест дана трчао на маратону у Бечу. Нисам знао да ли ћу уопште учествовати пошто сам целе ноћи имао температуру и ломио сам се да ли да изађем на старт. Хтео сам да одустанем после првог круга, али на крају сам победио", рекао је Бојовић после трке.

"Жао ми је што нисам оборио рекорд, мислио сам да га имам. Без обзира на све, презадовољан сам", додао је он.

Четврту годину узастопно у мушком полумаратону победио је српски учесник, а Бојовић је рекао да је за то заслужна атлетичарка Оливера Јевтић.

"Имамо средњепругашки систем, Оливера Јевтић је дуго наш најбољи атлетичар на дужим пругама и покупили смо много тога од ње. Наставили смо традицију", рекао је Бојовић и додао да су били добри услови за трку.

"Ово су идеални услови, можда је било мало ветра. Држали смо се кенијске групе десетак километара, онда су они кренули да трче маратон, а ми смо отишли на другу страну. Ово су идеални услови за маратон, за полумаратон може да буде мало топлије, али није страшно. Ово су маратонски услови", рекао је Бојовић.

Он је додао и да је задовољан што је публика и поред лошег времена била уз стазу и бодрила такмичаре.

Друго место заузео је Кенијац Стенли Кипруто, а трећи кроз циљ прошао је српски атлетичар Дарко Живановић.

И у женској конкуренцији славила је српска атлетичарка. Ана Суботић је победила резултатом сат, 17 минута и три секунде.

"Мислила сам да ће трчати и Оливера Јевтић, била сам спремна да са њом истрчим квалитетну трку. Задовољна сам, уживала сам док смо трчали улицама Београда. Јесте киша и влажност, али волим да дођем у Београд да трчим. Четври пут сам победила у полумаратону", рекла је Суботић после трке.

"Нисам се обазирала на конкуренцију с обзиром да Оливера није учествовала. Била сам спремна да пружим добру трку, добро сам се припремала са тренером у зимском периоду и на прави начин смо дочекали почетак сезоне", додала је она.

Друго место заузела је Нада Ђуровић, а трећа кроз циљ прошла је Данијела Бурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару