Читај ми!

Чистјакова промотер Београдског маратона

Светска рекордерка у скоку у даљ Галина Чистјакова биће промотер 28. Београдског маратона, најавили су организатори ове традиционалне атлетске манифестације. Директор Београдског маратона Дејан Николић подсетио је да Чистјакова долази у Београд други пут после 2008. када је била промотер Женске трке.

"Чистјакова је владарка светског скока у даљ од 1988. године. Она од 2008. подржава каријеру наше рекордерке Иване Шпановић, која је те године постала јуниорска светска шампионка", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Дому омладине.

Чистјакова, која држи светски рекорд у скоку удаљ резултатом 7,52 метара. освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Сеулу 1988, а вишеструка је европска и светска дворанска шампионка. Она је у каријери бранила боје Совјетског Савеза, а затим и Словачке.

Николић је нагласио да је и светски рекродер у трци на 400 метара с препонама Американац Кевин Јанг прошле године као промотер истовремено подржао и најбољег српског атлетичара у овој дисциплини Емира Бекрића.

"Галина и Кевин су у својим дисциплинама померили границе људских могућности", рекао је Николић. Он је нагласио да ће на предстојећем маратону бити оборен рекорд учесника у елитним тркама, с обзиром да је до сада пријављено близу 4.000 такмичара.

"Обезбедили смо учешће групе маратонаца из Кеније и Етиопије захваљујући ангажману наших дипломата у Најробију", рекао је Николић.

Директор Дома омладине Марко Стојановић истакао је да су спорт и омладина природно везани системом вредности који је заснован на одговорности и истрајности.

"Истрајност је вредност која покреће младе људе да једног дана постану добри радници, људи и управљачи", поручио је Стојановић.

У Трци задовољства на пет километара уцествоваће представници Библиотекарског друства Србије, који ће том приликом даривати књиге у фонд за помоћ Заводу за васпитање деце и омладине Београда.

"Позвао бих све чланове да дођу на старт Трке задовољста испред Дома Народне скупштине са књигама које ћемо поклонити Заводу", рекао је представник Библиотекарског друштва Србије Предраг Ђукић.

Београдски маратон биће одржан у суботу 18. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару