“Новак, па Ивана, привилегија је што живи овде”

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је европску шампионку у скоку у даљ Ивану Шпановић и захвалио јој што је, упркос томе што може да бира место на планети где ће живети и тренирати, остала у свом граду. Шпановићева се захвалила градоначелнику на лепим речима и рекла да у Новом Саду има одличне услове за рад.

Он је рекао да је привилегија Новосађана да после сваког великог такмичења у последњих неколико годину дочекују Шпановићеву, која редовно доноси медаље са великих такмичења.

"Чини ми се да сваки пут, из такмичења у такмичење, Ивана "лети" све дуже и дуже". Желим јој пуно здравља и само мало спортске среће, а сигуран сам да ће она добре резултате својим радом заслужити и остварити", казао је Вучевић и додао да нико у Новом Саду и у Србији није био имун на њен резултат у Прагу, али и на сузе радоснице на победничком постољу док се интонирала химна "Боже правде".

Шпановићева се захвалила градоначелнику на лепим речима и рекла да у Новом Саду има одличне услове за рад.

"Тачно је да могу да тренирам на разним местима на свету, али у Новом Саду имам све услове, посебно за припреме у зимском периоду и не размишљам ни о чему другом, већ да се добро спремим за такмичења", рекла је Шпановићева.

Председник Скупштине АК Војводина, чији је Шпановићева члан, Зоран Вучевић искористио је пријем код градоначелника да изнесе и неке проблеме у функционисању клуба са жељом да град помогне.

"Не бих желео да сви проблеми клуба падну у заборав због Иваниног резултатског успеха", рекао је он и додао да поједине структуре ништа не предузимају да помогну функционисању клуба, у смислу регулисања дугова за закуп хале на Сајму или неправилно очитане потрошње воде у тој хали.

"Позивам градоначелника да нам помогне да се формира активнија управа, јер ћу заказати седницу Скупштине на којој ћу предложити да се смене сви они који ништа нису допринели функционисању клуба", поручио је председник Скупштине АК Војводина.

Градоначелник је одговарајући на позив казао да Нови Сад максимално помаже Атлетски клуб, али да има појединаца у неким предузећима, који за неке друге клубове, чији резултати ни изблиза не могу да се мере са атлетичарима, издвајају велика средства.

"Ивана је неспорно, уз Новака Ђоковића, највећа спортска звезда у Србији и сигурно је да је показала да у атлетику треба да се улаже", закључио је градоначелник Новог Сада.

На пријему у Градској скупштини присуствовали су и Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић, као и директор АК Војводина Стеван Зорић.

Шпановићева је минулог викенда на дворанском шампионату Европе у Прагу освојила златну медаљу са новим националним рекордом - 6,98 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару