Читај ми!

Амела: Немам дворанског искуства, радујем се изазову

Репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић рекла је да нема потребно искуство трчања у дворани, али да се радује наступу на Европском првенству које ће се од 5. до 8. марта одржати у Прагу.

"Немам ранијих искустава са континенталних првенстава у затвореном простору, не трчим на 1.500 метара што је моја стандардна деоница, али све посматрам са позитивне стране", рекла је Терзићева агенцији Бета.

Терзићева ће 6. марта од 13.25 трчати у квалификацијама на 3.000 метара, док ће се финале у тој дисциплини одржати наредног дана у 18.50.

"Нисам имала услове да се спремим за своју дисциплину и одлучила сам се да покушам на 3000 метара. Помоћу кросева припремала сам се за дворану, можда сам и прва која то ради", казала је Терзићева.

За наступ на 3.000 метара пријављене су 22 атлетичарке, а на стази се неће појавити ниједна од освајачица медаља са претходног првенства у Гетеборгу. Злато на том Европском дворанском првенству у Шведској освојила је Сара Мореира из Португала, друга је била Немица Корина Харер, а трећа Фионуала Бритон из Ирске.

"Никада нисам превише размишљала о конкуренткињама, концентришем се на своју трку. Сигурно је да ће у Прагу бити присутна европска елита, на челу са Холанђанком Сифан Хасан", рекла је 22-годишња Новопазарка.

Осим Сифан Хасан, међу фавориткињама ће бити и ове године најбоља Европљанка на 3.000 метара Јелена Коробкина из Русије (8:47,61 минута), Британке Лори Мјуир (8:49,73) и Кејт Ејвери (8:53,12), Морин Костер из Холандије (8:51,10), Пољакиња Софија Енаоуи (8:53,22), Белорускиња Светлана Куџелић (8:55,94) и Ђулија Виола из Италије (8:56,23).

"Ово ми је тек друга сезона у узрасту млађих сениорки, па је свака трка велико искуство. Битно ми је такмичење у престоници Чешке и као својеврсна припрема за Европско првенство у дворани које ће се 2017. године одржати у Београду", оценила је Амела Терзић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару