Читај ми!

Изградња Атлетског стадиона у Новом Пазару

Изградња савременог Атлетског стадиона, по највишим стандардима Међународне атлетске федерације, почела је у Новом Пазару. Радове на стадиону, који ће имати осам тркачких трака дужине 400 метара, тунел за зимске припреме дужине 110 метара и борилишта за све скакачке и бацачке дисциплине отворили су министар омладине и спорта Вања Удовичић и потпредседник владе Расим Љајић.

Изградњу стадиона заједнички финансирају Министарство омладине и спорта и Градска управа Новог Пазара, а завршетак се очекује до краја године.

Потпредседник Владе Расим Љајић рекао је да је Атлетски стадион један од најзначајнијих и највећих спортских инфраструктурних објеката који се гради у земљи, а који ће Нови Пазар сврстати међу пет-шест градова са најизграђенијим спортским објектима.

"То је била жеља свих нас, а посебно спортског Новог Пазара који данас добија нешто што је заслужио. Финансијску конструкцију смо мање-више затворили, остаје нам борба са роковима, али смо се обавезали да до краја године имамо и прво такмичење на овом стадиону", рекао је Љајић.

Према његовим речима овим стадионом враћа се дуг онима који су прославили Нови Пазар, а то су атлетичари, који су тренирали у неусловним просторијама и на пољанама, а освајали су медаље.

"Ово је поклон за све оне који су прославили Нови Пазар, а од њих очекујемо да и даље тренирају и доносе нове медаље у наш град", поручио је Љајић.

Министар Удовичић истакао је да Влада Србије улаже у спортску инфраструктуру у свим крајевима земље.

"Нови Пазар и околина дали су Србији бројне одличне спортисте, а међу њима је и много врхунских атлетичара. Задатак Владе је да једнако води рачуна о свим грађанима наше земље, без обзира на то где живе. Тим принципом води се и Министарство омладине и спорта које гради и обнавља спортску инфраструктуру у свим крајевима Србије", рекао је Удовичић. Део тога, додао је он, је и Атлетски стадион у Новом Пазару који ће омогућити добре услове за припреме, а кроз организацију домаћих и међународних такмичења помоћи развоју економије и спортског туризма у овом делу земље.

"Спорт се мора учинити доступним свима, не сме да буде привилегија богатих или само људи који живе у престоници. Кроз серију инфраструктурних пројеката, како кроз изградњу нових објеката, тако и кроз реконструкцију постојећих, радимо на томе да свако ко жели да се рекреативно или професионално бави спортом има добре услове да ту жељу и оствари", поручио је Удовичић.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић истакао је да је Нови Пазар заслужио један овакав објекат, захваљујући феноменалним резултатима атлетичара који су пронели славу тог града и Србије.

" Ово што се ради сигурно ће Нови Пазар ставити на мапу европске и светске атлетике, организујући велика такмичења", рекао је он, поручивши грађанима да ће до краја године имати прилику да гледају атлетске догађаје и "своје атлетичаре како побеђују у свом граду".

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић изразио је наду да ће се изградња објекта завршити до краја године и да ће младе наде атлетике имати стадион на коме ће већ следеће године бити организован велики митинг, а Нови Пазар постати центар атлетике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару