Српски атлетичари оптимисти пред ЕП у Цириху

Српски атлетичари Милан Ристић и Горан Нава очекују успешне наступе на Европском првенству које се од 12. до 17. августа одржава у Цириху.

Ристић је рекао да у Цириху жели да истрчи нови национални рекорд у дисциплини 110 метра с препонама.

"Мој циљ у Цириху је да истрчим резултат сезоне и да поставим нови државни рекорд. Важећи национални рекорд (Ненада Лончара из 2003) је 13,63 секунди, ја сам ове године трчао 13,63 тако да постоји велика шанса да оборим рекорд. Односно, надам се, видећемо шта ће бити у Цириху, много фактора утиче на трку", рекао је Ристић.

"Искрено, нисам гледао листе, не оптерећујем се конкуренцијом. Ја сам сам себи највећа конкуренција. Моја највећа конкуренција су олимпијска норма и државни рекорд", казао је Ристић.

Горан Нава је пред ЕП изјавио да ће наступ и Цириху вероватно бити његово последње велико такмичење и обећава да тамо иде да се бори као лав за што бољи резултат.

"Одавно чекамо да неки атлетичар из Србије оде на ЕП и да се бори за медаљу у дисиплинама од 800 до 1.500 метара. Последњи пут када је неко од наших атлетичара био првак Европе на 1.500 метара, то је било када је Снежана Пајкић победила у Сплиту још у време Југославије. Не знам да ли ћу ја моћи да то испуним, али идем у Цирих да се борим као лав", рекао је Нава агенцији Бета.

"Хоћу и трчаћу опет до финала и, ако бог да, имаћу прилику да се борим за неко место што ближе медаљи. Али, прво, навијајте за мене у квалификацијама", поручио је Нава.

Додао је да жели да своју спортску каријеру заврши са елитом атлетике, на ЕП у Цириху.

"После тога ћу увек бити доступан када ме капитен позове, да будем пример нашим младим атлетичарима који могу да напредују уз моје тренинге... Тешко да могу да очекујем већи резултат од онога што сам испунио ове године. Цирих ће бити моје последње велико индивидуално првенство. Највероватње", рекао је Нава.

Европско првенство одржаће се од 12. до 17. августа у Цириху, а Србију ће представљати 11 атлетичара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару