Читај ми!

Колашинац жели сребро и лични рекорд у Цириху

Асмир Колашинац поставио високе циљеве пред Европско првенство у Цириху – сребрна медаља и лични рекорд. Колашинац каже да конкуренција никад није била јача, али сматра да ни он никада није био спремнији.

Српски атлетичар Асмир Колашинац каже да му је циљ да на Европском првенству у Цириху освоји сребрну медаљу у бацању кугле.

"С обзиром на то да ми у колекцији европских медаља недостаје сребро, жеља и циљ ми је освајање тог одличја. Мислим да је то веома висок циљ, судећи по конкуренцији и резултатима мојих колега. Биће доста тешко, али такав сам себи циљ поставио", рекао је Колашинац агенцији Бета.

Колашинац је на прошлом Европском првенству у Хелсинкију освојио бронзану медаљу бачивши куглу 20,36 метара, а његов лични рекорд износи 20,85 метара.

Ипак, национални рекорд и даље држи Драган Перић, који је 1998. године у Бару бацио куглу 21,77 метара.

"Рекорд Драгана Перића је заиста импресиван и мислим да још није време да се сруши, односно још нисам спреман за то. Мени је, пре свега, циљ да бацим лични рекорд у Цириху, и ако се то деси, ући ћу у ужи круг бацача који ће освојити медаље", рекао је Колашинац.

Он је истакао да ће конкуренција у Цириху бити изузетно јака.

"Конкуренција никад није била јача, али, такође, ја никад нисам био спремнији. Највећи конкуренти су ми свакако светски првак, Немац Давид Сторл, и олимпијски победник, Пољак Томас Мајевски... Задовољан сам и резултатима и током својих припрема. Најбитније је добро темпирати форму и мислим да сам на добром путу да тамо где је најпотребније бацим најдаље", објаснио је Колашинац.

Поред Колашинца на шампионату Европе пре две године медаљу је освојио и Емир Бекрић, а освајање медаља српски атлетичари су наставили и на прошлогодишњем Светском првенству у Москви када су, такође, освојене две медаље.

"Ја сам и након освајања медаља у Хелсинкију рекао да је то само почетак и да ће од ове генерације, чији сам и ја део, бити још много медаља. То је заиста тако и било и мислим да ће се та традиција наставити. Искрено, највише се очекује од Иване Шпановић... Атлетика се вратила на место које јој припада и на нама је да је учврстимо на том месту", оценио је Колашинац.

Европско првенство у атлетици одржаће се од 12. до 17. августа у Цириху, а Србију ће представљати 11 такмичара. Колашинац ће изаћи на борилишта већ првог дана, када су на програму квалификације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару