Читај ми!

Јелача спремна за обарање националног рекорда

Српска атлетичарка Татјана Јелача се не оптерећује пласманом на предстојећем Европском првенству у Цириху, циљ је да обори лични, односно државни рекорд у бацању копља. Јелача је посебно истакла да ће Србију у Цириху, које ће се одржаће од 12. до 17. августа, представљати добра група атлетичара.

Европско првенство у Цириху почиње у понедељак, 12. августа, а Јелача ће на терен већ првог дана када су на програму квалификације.

"Једини циљ који имам јесте да у Цириху бацим нови лични и национални рекорд. Самим пласманом се не оптерећујем, али мислим да би било реално да будем међу првих осам. Надам се бољем резултату, спремна сам за њега, тренинзи то показују. Само да се склопе све коцкице у Цириху", рекла је Јелача агенцији Бета.

"Ово је једна од оних година где апсолутно себи немам шта да замерим. Сваки тренинг од почетка године сам одрадила максимално посвећено и концентрисано... Имам у глави резултат који мислим да могу да бацим и бићу задовољна једино ако то остварим", казала је Јелача, која је на претходном Европском првенству заузела седмо место.

Јелача је на прошлогодишњем Светском првенству у Москви поставила нови национални рекорд - 62,68 метара.

Татјана Јелача је рекла да има неколико кандидата за највиши пласман на шампионату у Цириху, а да је међу њима и светска рекордерка Барбора Шпотакова из Чешке.

"Светска рекордерка се вратила и дефинитивно је један од фаворита за највиши пласман. Ту је и Немица Линда Стал која је ове године водећа на светској ранг листи са 67 метара. Опасна може да буде и Словенка Мартина Ратеј која је ове године имала серију хитаца на 65 метара. Не оптерећујем се њиховим резултатима, жеља ми је да победим саму себе", казала је српска атлетичарка.

Јелача је истакла да ће Србију у Цириху представљати добра група атлетичара.

"Мислим да јако добра група атлетичара иде у Цирих и мислим да су сви спремни и да им је свима као и мени ово такмичење приоритет за ову годину. Мишљења сам да ће бити неколико медаља, али не бих да именујем", казала је Јелача.

Јелача је све у овој сезони усмерила ка Цириху и ако све буде по плану то ће јој бити и завршно такмичење у сезони.

"Све даље зависи од пласмана и резултата у Цириху. Уколико све буде по плану, 99 одсто ће то бити завршно такмицење у сезони. Ових један одсто остављам у случају да се одлучим за неке додатне митинге, али још не размисљам о томе. Свакако да ће ми бити потребан и одмор пре почетка припрема за следећу сезону", рекла је Јелача.

Европско првенство у атлетици одржаће се од 12. до 17. августа у Цириху, а Србију ће представљати 11 такмичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару