Читај ми!

Болт мења дисциплину

Вишеструки олимпијски шампион и светски рекордер, јамајчански спринтер Јусеин Болт рекао је да ће се после Игара Комонвелта концентрисати на трке на 200 метара. Светски рекордер на 100 и 200 метара се у Глазгову на Играма Комонвелта такмичио само у штафети четири пута 100 метара и освојио златну медаљу.

Говорећи о досадашњој каријери, медаљама и рекордима, Болт је истакао да му је потребна нова мотивација за даље успехе и да зато размишља да се посвети новом изазову. Он је додао да, "када освојите све сто сте желели, не преостаје вам ништа друго, него да се повучете".

"Мислим да сам довољно урадио у дисциплини на 100 метара. Знам да људи воле да ме виде како брзо трчим на 100 метара, али волим трке на 200 метара и желим да урадим нешто посебно у тој дисциплини. Од сада ће мој главни циљ бити те трке", рекао је Болт, пренели су британски медији.

Болт, који ће 21. августа напунити 28 година, пре пет година је у Берлину поставио светски рекорд на 200 метара резултатом од 19 секунди и 19 стотинки. На истом Светском првенству поставио је и светски рекорд на 100 метара резултатом 9,58 секунди.

"Светски рекорд још може да се 'спусти'. Никада не знате ко може да се појави и доминира. Желим да трчим испод 19 секунди, то је један од мојих највећих циљева и највећих снова и сигурно ћу жестоко тренирати и видећу шта могу да урадим", рекао је Болт.

Осмоструки светски шампион ће 14. августа учествовати у трци на 100 метара на плажи Копакабана у Рио де Жанеиру. Болт је рекао да му је с годинама све теже да остане у врхунској форми.

"Могу да осетим разлику, посебно после вежби. Сада морам више да користим каде с ледом, а то није много забавно. Морам да радим јаче и смањим изласке", истакао је Болт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару