Амела и Емир звезде у успону

Српски атлетичари Емир Бекрић и Амела Терзић номиновани су за награду Звезда у успону, коју додељује Европска атлетска федерација. Гласање за најбољег атлетичара Европе у 2013. години и Звезду у успону почиње у петак у поноћ, а биће отворено до 27. септембра.

Српски атлетичари Амела Терзић и Емир Бекрић номиновани су за награду Звезда у успону, објавила је Европска атлетска федерација.

Гласање за најбољег атлетичара Европе у 2013. години и Звезду у успону почиње вечерас у поноћ, а биће отворено до петка, 27. септембра у поноћ.

Рекордерка Србије на 1.500 метара и освајачица злата на Европском пренству за млађе сениоре у Тампереу, номинована је за награду Звезда у успону са још 11 атлетичарки.

Поред ње номиноване су и Анита Хинриксдотир, Река Ђурац, Емел Дерели, Флорентина Маринку, Ирен Екелунд, Дафне Шиперс, Малаика Млхамбо, Софи Фликн, Ноеми Збарен, Алесија Трост, Анегелина Жук-Краснова.

Освајачу бронзане медаље са Шампионата света у Москви у трци на 400 метра с препонама, Емиру Бекрићу конкуренција ће, такође, бити 11 атлетичара.

Поред њега новимовани су и Карстен Вархон, Виљем Белосијан, Адам Џемили, Александар Иванов, Тимофеј Чалиј, Еузебио Касерес, Али Каја, Пјер-Амброз Бос, Дмитриј Тарабин, Валери Пронкин и Јевгениј Лиханов.

За најбоље атлетичаре номиновани су: Богдан Бондаренко, Павле Фајдек, Мо Фарах, Роберт Хартинг, Роберт Хеферман, Рафаел Холцдепе, Рено Лавилени, Мехедин Мехкиси, Александар Менков, Давид шторл, Теди Танго и Витеслав Весели.

У женској конкуренцији за најбоље у 2013. години номиноване су: Абеба Арегави, Зузана Хејнова, јелена Исинбајева, Јелена Лашманова, Хана Мељниченко, Кростина Обергфел, Кристин Охурогу, Сандра Перковић, Марија Савинова, Кристина Шваниц, Светлана Школина и Валерија Старнео.

Листа кандидата сачињена је на основу резултата атлетичара на Светском првенству у Москви, Европском првенству у дворани у Гетеборгу 2013. године, Еврвопском првенству за млађе сениоре у Тампереу, јуниорском Првенству Европе, а рачунаће се и резултати са митинга Дијамантске лиге и европскоих атлетских митинга.

Имена добитника, за која ће гласати навијачи, медији, чланице федерације, биће позната 12. октобра на свечаности у Талину, у Литванији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару