Господар брзине

Јусеин Болт је прошлог викенда и званично послао најбољи атлетичар свих времена. Са осам златних и две сребрне медаље на светским првенствима, и постављеним брзинским рекордима које скоро нико неће моћи да обори Болт је најтрофејнији атлетичар у историји. Осим медаља и рекорда, Болт поседује невероватну харизму што га чини једним од најпопуларнијих спортиста на планети. Амерички магазин "Sports Illustrated" објавио је неке од најбољих фотографија Јамајчанина на стази и ван ње, где се види колико је овај атлетичар популаран у свету.

На фотографији из 2007. године Болт позира поред статуе земљака реге певача Боба Марлија. Многи кажу да још од Боба Марлија Јамајка није имала личност која је била толико популарна у свету, све док се није појавио Болт.

Исте године Болт је посетио школу у главном граду Јамајке Кингстону где је држао предавање ученицима. Болтово пребивалиште је управо у Кингстону иако је популарни атлетичар рођен у градићу Шервуд Контенту.

Јусеин Болт, од када је закорачио на атлетску стазу, постао је магнет за медије. На фотографији из 2007. године Јамајчанин позира за један од најпрестижнијих америчких спортских магазина Спортс илустрејтед "Sports Illustrated".

На фотографији из 2007. године Болт се фотографисао на родној Јамајци. Иза себе је већ тада имао многе оборене рекорде. Занимљиво је да је Јамајчанин био први јуниор који је на 200 метара трчао испод 20 секунди. Болт је још као 16-годишњак, 2002. године поставио светски јуниорски рекорд на када је трку на 200 метара завршио за 19,93 секунде.

Као најпопуларнији спортиста на планети Болт често посећује многе земље. Јамајчанин је 2009. године био у Солуну на којем је усликана фотографија како са клинцем симулира старт трке. Неколико дана касније, Болт је на Светском атлетском првенству у Берлину оборио рекорд стазе када је на у трци на 200 метара остварио време од 19,68 секунди.

Многи сматрају да би Јусеин Болт, захваљујући невероватној грађи и сјајној физичкој спреми, могао да се бави било којим спортом. На фотографији из 2009. године види се Болт како учествује на хуманитарном крикет мечу у Јамајци.

Најбржи човек на планети популаран је и код младих генерација. На једном популарном фестивалу у Канади Болт на терену Универзитета у Торонту трчи заједно са малишанима.

Слично је Болт урадио и у Лондону где је боравио на Гран прију. Јамајчанин је нашао времена да заједно са децом џогира лоднонским улицама.

Познато је да је Болт велики навијач Манчестер Јунајтеда. Посету Енглеској Болт је 2009. године између осталог искористио да посети табор омиљеног клуба који је тек почео припреме за сезону 2009/10. Са посете Болта „ђаволима" настала је и ова фотографија најбржег човека на планети и тадеашњег најбољег играча Јунајтеда, Кристијана Роналда. Неколико дана касније Роналдо је прешао у редове мадридског Реала.

Фотографија Болта са спортском атлетском легендом Хајле Гебреселасијем усликана је у тренинг центру Манчестер Ситија након прес конференције уочи трке на 10 километара која се од 2009. године одржава у Манчестеру.

Фотографија из 2011. године усликана је у Лос Анђелесу где је Болт Болт присуствовао снимању.

Прошле године Болт је ишао у Јапан где је присуствовао промоцији новог нисановог возила. у просторијама компаније „нисан" Болт је усликан како грли ново возило. Ово је само једна од многих рекламних кампања у којима је Болст учествовао. Јамајчанин је иначе прави магнет за спонзоре који не жале новца да преко најбржег човека на планети рекламирају своје производе.

Принц Хари је у току посете Јамајци искористио прилику да се трка са Болтом. Ово је резултат трке у Кингстону.

Принц Хари, након „победе" у трци, није успео чак да скине ни Болтову слављеничку позу.

Улични уметник Џејмс Кокран на фотографији из поршле године завршава мурал посвећен Болту. Кокран је мурал урадио уочи почетка Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Болт је био можда и највећа звезда уочи Олимпијских игара у Лондону. Његов лиг пројектован је на зграду британскох Парламента уочи почетка Олимпијских игара.

Након тријумфа у трци на 100 метара на атлетском митингу Дијамантске лиге у Ослу, Болт је на забави увече преузео улогу ди-џеја.

На прес конференцији у Риму Болт опонаша позу са постера у позадини.

Прошле године Болт је посетио и Рио де Жанеиро где ће се одржати наредне Олимпијске игре. Са посете олимпијском селу као успомена остала је фотографија са градоначелником Рија Едуартом Паесом.

 У Бразилу Болт је почео сезону 2012. тријумфом на популарној трци"Mano a Mano"  на 150 метара која се одржава на најпопуларнијој плажи на планети - Копакабани. На фотографији се види Болт како прославља тријумф са навијачима.

Ботова популарност нема граница. Прошле године Јусеин је био гост у популарној емисији Ен-Би-Сија Saturday Night Live.

Јусеин Болт се враћа на Олд трафорд. Фотографија је усликана прошле године након Олимпијских игара у Лондону, непосредно пред утакмицу Манчестер Јунајтеда и Фулама. На дресу који је добио на поклон налазе се бројеви 9.63 што означава време које је Болт остварио на Олимпијских играма када је освојио злато на трци од 100 метара.

Уочи исте утакмице Болт је на поклон добио и други дрес Јунајтеда на којем стоји време његовог светског рекорда на 100 метара који је оборио у Берлину.

Иста мета, исто одстојање. Болт у свлачионици са младом надом и легендом Манчестер Јунајтеда, Ван Персијем и Рајаном Гигсом.

Болт је и сезону 2013. почео на бразилској Копакабани. На фотографији најбржи човек на свету у својој омиљеној пози заједно са играчима футволеја.

Јусеин Болт је ове године био гост НБА ол-стара који се одржао у Хјустону. Осим фудбала Јамајчанин је показао да зна да игра и кошрку. На фотографији Болт покушава да погоди слободно бацање.

На истом догађају Болт покушава да имитира Блејка Грифина.

Ове године Јусеин Болт је посетио и Ролан Гарос. На фотографији Болт се налази у друштву градоначелника Париза Бертрана Деланое.

На истом турниру Болт је уручио трофеј осмоструком освајачу Ролан Гароса Рафаелу Надалу. Да је било мало среће овај трофеј из руку најбржег човека на планети примио би Новак Ђоковић.

У јулу ове године Болт је у „ракетном возилу" парадирао пред почетак атлетског митинга дијамантске лиге.

Тријумф на 100 метара у Москви овековечен је легендарном фотографијом на којој се у тренутку Болтове победе у позадини види муња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару