Читај ми!

Светска бронза је само почетак

Успех на Светском првенству логичан је наставак низа ранијих медаља и то је некако требало да се деси, рекла је Ивана Шпановић за РТС. Циљ да Ивана прескочи седам метара и сврста себе међу најбоље скакачице у даљ свих времена, каже њен тренер Горан Обрадовић.

Класична српска спортска премиса - на велика такмичења се одлази тихо и ненаметљиво, а враћа са медаљом, уз помпу и еуфорију. Управо то се догодило и са Иваном Шпановић, трећом најбољом скакачицом у даљ на свету, нацоиналном рекордерком и првом Српкињом која се на планетарној смотри атлетичара попела на победничко постоље.

Два дана након великог, историјског успеха, Ивана Шпановић је била гост Дневника. Непосредно пре њеног гостовања, из Москве је стигла још једна лепа атлетска вест - Емир Бекрић се пласирао у финале трке на 400 метара, уз побољшани национални рекорд.

„Ја сам под утиском, срце ми је пуно. Прво због моје медаље, због мог успеха, а ево сада и Емира. У овом тренутку мислим да сам испред Емира само јер сам се такмичила пре њега. Свим срцем сам уз њега. Што се тиче успеха који сам ја остварила, верујем да је то једноставно морало да се деси, било је само питање времена након медаља у јуниорској и конкуренцији млађи сениора. Ја сам своју прилику максимално искористила и нашла се на победничком постољу", рекла је Ивана.

Наравно, успеси на овм такмичарском нивоу изискују и адекватну припрему.

„Потребно је више одрицања, више улагања, неизоставни фактор среће је био на мојој страни, остало ми је сам ода уживам", навела је Шпановићева.

Ово је велики искорак у каријери најбоље српске скакачице, посебно након 11. места на Олимпијским играма прошле године у Лондону.

„Само прошле године смо остали, да тако кажем, недоречени. Ове године смо савршено кренули на дворанским такмичењима, очекивали смо медаљу на првенству Европе, Иванину прву у сениорској конкуренцији, али је нисмо дочекали. Она се догодила сада, на важнијем такмичењу", рекао је Иванин тренер Горан Обрадовић.

Није желео да говори о крајњим циљевима, али је истакао да желе да превазиђу баријеру од седам метара и да Ивану буде међу најбољим скакачицама у даљ свих времена.

Ивана Шпановић је на шампионату света у Москви, на велелепном стадиону Лужњики, у финалу у петој серији прескочила шест метара и 82 центриметра и тиме себи, али и својој земљи, обезбедила бронзану медаљу.

Златну медаљу освојила је Американка Бритни Рис, која је скочила седам метара и један центиметар, док је сребрно одличје освојила Блесинг Окагбаре из Нигерије скочивши само два центиметра мање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару