Читај ми!

Бубка пожелео успех на ОИ

Бубка поново у Србији, повод почетка радова на атлетској стази у Смедереву, која ће носити његово име. Актуелни је светски рекордер у скоку с мотком, иако је каријеру завршио пре дванаест година, и његов успех је још увек непревазиђен – 6,14 метара. Тренутно је на фукцији потпредседника Светске атлетске федерације. Нашим атлетичарима је пожелео велики успех на ОИ у Лондону.

Светски рекордер у скоку са мотком и потпредседник Светске атлетске федерације Сергеј Бубка пожелео је у Београду успех српским атлетичарима на Олимпијским играма у Лондону.

"Велика ми је част што сам у Србији, задовољство ми је било да видим како спорт игра важну улогу у вашој земљи и желим пуно успеха српским атлетичарима на Олимпијским играма у Лондону", рекао је Бубка новинарима у Београду након састанка са министром унутрашних послова Србије Ивицом Дачићем.

Бубка је оценио и да су најважније улоге спорта одржавање здравог живота једне нације и правилан развој младих. Дачић је најавио да ће у Србији ускоро почети изградња затворене атлетске дворане.

"Ускоро ће почети изграња затворене атлетске дворане, што ће бити први такав објекат не само у Србији него и у региону, уз финансирање Владе Србије, што ће бити даљи подстицај српској атлетици", рекао је Дачић и оценио да резултати српских спортиста "обнављају достојанство и враћају поверење грађана у државу".

Састанку Бубке и министра Дачића присуствовали су и представници Атлетског савеза Србије. Бубка је раније посетио Војну акамедију, на чијој локацији ће бити изграђена прва затворена атлетска дворана која ће носити име оснивача Српског олимпијског комитета генерала Светомира Ђукића.

Најпре је у Скупштини града Смедерева одржан пријем код градоначелника Предрага Умичевића, коме су поред Бубке присуствавали и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и генерални секретар Слободан Бранковић.

Након тога, у Смедеревској тврђави, на месту где ће се изградити нова атлетска стаза, градоначелник се обратио представницима медија, локалне самоуправе, атлетичарима и осталим гостима, најавивши званично постављање камена темељца: „Након изградње олимпијског базена и стрељане, град Смедерево ће имати и атлетску стазу која ће добити назив управо по Сергеју Бубки и тиме ће се у великој мери побољшати спортска инфраструктура града."

„Ово је савршен вид сарадње локалне самоуправе и Атлетског савеза Србије, који је као резултат донео нову атлетску стазу, што ће бити од великог значаја за атлетски спорт и спорт генерално на територији града Смедерева", изјавио је председник АСС Веселин Јевросимовић и заједно са градоначелником Предрагом Умичевићем и Сергејом Бубком поставио камен темељац.

„Велика ми је част да се овај објекат назове баш по мени и сигуран сам да ће допринети популаризацији атлетског спорта, поготово код омладине. Србија је земља са великом спортском традицијом и ово ће бити још један корак ка развоју атлетике", нагласио је Сергеј Бубка.

Бубка је раније посетио Војну акамедију, на чијој локацији ће бити изграђена прва затворена атлетска дворана, која ће носити име оснивача Српског олимпијског комитета генерала Светомира Ђукића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи