Читај ми!

Швајцарска ослабљена неиграњем Роналда

Репрезентација Португалије остварила је пласман у четвртфинале Мундијала након победе над селекцијом Швајцарске 6:1, чиме су остварили трећи најбољи пласман у историји националног тима на светским шампионатима у фудбалу.

Капитен Португалије Кристијано Роналдо меч против Швајцарске почео је на клупи за резервне играче.

Селектор Сантос је прву звезду тима изоставио из стартне поставе због "недоличног" понашања на мечу против Јужне Кореје у трећем колу групне фазе, када је демонстрирао незадовољство због напуштања игре у 65. минуту меча.

Португалија је утакмицу са Швајцарском почела изузетно офанзивно, постигла је највећи број голова од свих репрезентација у осмини финала овогодишњег Мундијала и направили су један од најубедљивијих тријумфа у историји нокаут фазе Светског купа, и то без Роналда у екипи.

Премда, Роналдо је дао један гол који је поништен због офсајд позиције, док је последњи погодак на мечу убележио Рафаел Леао у 92. минуту, међутим прва звезда тима није била део те акције.

Наиме, Роналдо је уласком на терен у 73. минуту игре уписао свој 21. наступ на Светском првенству чиме је изједначио рекорд Марадоне по броју утакмица у националном дресу на Мундијалима.

Очигледно, изостанком из стартне поставе (сетимо се и ситуације у Манчестер јунајтеду) добио је епитет фудбалског ветерана, с обзиром на број година.

Вероватно је замисао селектора Сантоса на вечерашњој утакмици била да на нападача рачуна када је потребно чувати резултат.

Сантос је изостављањем Роналда помрсио рачуне Швајцарцима који су на овој утакмици приказали мање чак и од Јужне Кореје у мечу против Бразила.

Може се рећи да је "недостатак" најпознатијег фудбалера, не само Португалије, знатно ослабио стартну позицију "крсташа" на овој утакмици. Опште је позната ствар да кад год је Роналдо актер на терену да се игра формира у односу на његова кретања, при том остали играчи су често под теретом његових евентуалних егзекуција. 

На овом мечу, без Роналда у игри, приметна је била лепршава игра Португалије која је у потпуности засенила Швајцарце на терену.

Пласманом у четвртфинале Светског првенства Португалија је остварила трећи најбољи успех у историји земље на овом турниру. Португалци су 1966. године освојили треће место, а 2006. године четврту позицију. Од тада до сада наизменично су завршавали такмичење у групној фази или осмини финала.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару