Читај ми!

Мехмед Баждаревић: Кладио сам се на Србију у Катару

У земљи актуелног светског шампиона у фудбалу, Француској, налази се Мехмед Баждаревић - некадашњи репрезентативац Југославије, који је у својој каријери одиграо 54 утакмице за наш државни тим. У разговору за ''Спортски журнал'' Радио Београда, Баждаревић је прокоментарисао учинак Стојковића и његових изабраника, али нас је и увео у сусрет четвртфинала шампионата у Катару, између Енглеске и Француске.

За сам почетак разговора, легендарни Мешо се осврнуо на конференцију за новинаре, коју је селектор Србије Драган Стојковић Пикси, одржао у Старој Пазови после повратка из Катара.

"Мислим да је Пикси урадио добар посао што је изашао пред медије одмах. Дан по слетању из Дохе. Питања и критика је било и то је сасвим нормално. Добро је што је критика остала конструктивна и разумна, а било је питања на која је Пикси морао да одговори. То му је у опису посла. Очекивања су била мало већа него иначе, али не сме се покварити све оно што је добро урађено. Накнадно се мора урадити детаљна анализа ствари које једна репрезентација, калибра националног тима Србије, не сме да понавља у наредном периоду", рекао је доскорашњи тренер фудбалског клуба Париз.

Баждаревић је велике наде полагао баш у Пиксијеву Србију на Мундијалу. Много је фактора који су га усмеравали ка томе. Поред тога што је Србија једна од наследница славног фудбала велике Југославије, аналитичар Радио Београда је у последњој емисији истакао да је данашњи фудбал суров и да немамо времена за дуго чекање анализе резултатског неуспеха, јер су нова искушења удаљена свега неколико месеци од нас.

"Никад се у животу не кладим, али сам се овог пута кладио на репрезентацију Србије. Мислим да је ово јако добра, ма златна генерација, има пуно добрих играча на свим позицијама. Из тог угла посматрања, штета што није направљен добар искорак на Светском првенству. Ускоро нам долазе јако важне утакмице, зато је важно сачувати све што је било добро, а било је пуно добрих ствари. Исто је тако од још веће важности издвојити све што није било добро, а било је много и таквих ствари у Катару", истиче Мешо.

Баждаревић је последње две деценије фудбалом везан за Француску. После наступа за Сошо и Ним Олимпик током играчке каријере, као тренер водио је екипе Гренобла, Сошоа и већ споменутог клуба из ''града светлости''. За слушаоце најпознатије фреквенције, пренео је пулс фудбалске јавности у Француској уочи четвртфинала са Енглезима.

"Французи су јако задовољни што се тиче њихве репрезентације, иако мисле да ова репрезентација може још боље. Сматрају да су један од фаворита за освајање Светског првенства. Међутим, имају страх да у дефанзиви могу и морају још боље. Имају пуно талента, јако су велики оптимисти са малом резервом и бојазни од сопствених дефанзиваца. Енглеси након дуго времена су поново вратили снагу и квалитет да та репрезентација вреди, мислим да ће сусрет Француске и Енглеске у четвртфиналу бити сусрет две различите фудбалске школе размишљања. Не би било изненађење да Енглези прођу даље. Психолошки, предност је на њиховој страни, али ја ћу навијати за моје Французе, свакако", закључио је Мехмед Баждаревић.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару