Читај ми!

Хрватски навијачи вређали Милана Борјана на утакмици у Катару

Транспаренти и добацивања недолични великом спортском такмичењу ружнија су страна победе Хрватске над Канадом.

Голман репрезентације Канаде и београдске Црвене звезде није се пријатно осећао на голу, али не само због расположених нападача хрватске репрезентације већ и због напада са трибина једног дела хрватских навијача.

Поред увредљивих поклича на рачун његовог порекла, а породица Милана Борјана у Канаду је избегла из Хрватске, навијачи су истицали пароле са натписима попут "Книн 95" и "Олуја 95", јасним порукама у корист етничког чишћења Срба 1995. године.

Хрвати су имали спреман цео асортиман парола којима су слали поруке Србину са канадским пасошем. Хрватски портал 24 сата наводи да су Милана Борјана навијачи Хрватске вређали буквално током целог меча, он их је на крају поздравио са високо подигнута три прста док се са трибина орило "Вуковар, Вуковар".

Према писању београдских медија, Борјану је стигло преко 2.500 порука хрватских навијача. Он је рекао да то више говори о њима, као и да хрватској репрезентацији жели све најбоље.

"Па то показује какви су људи, примитивци. Немам шта да коментаришем, то говори о њима. Немам шта да кажем, чуо сам да су викали, да су вређали, али то говори о њима и да треба да пораде на себи и на својим породицама. Очигледно имају фрустрације у кући, па то искале овде. Хрватској репрезентацији бих желео све најбоље, одиграли су одличну утакмицу", рекао је Борјан.

 

За сада није познато да ли ће на провокације навијача реаговати Фифа или Канадска репрезентација. Фифа је већ покренула поступак против репрезентације Србије због заставе у свлачионици, не у јавности, за раслику од хрватских које су виђене на трибинама.

Поред Милана Борјана и репрезентативац Аустралије Милош Дегенек подсетио је недавно јавност на своје порекло, односно на то да је његова породица протерана из Хрватске током операције "Олуја".

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије