Читај ми!

Кеироз тражи оставку Јиргена Клинсмана после коментара о Иранцима

Селектор иранске фудбалске репрезентације, Португалац Карлос Кеироз критиковао је Јиргена Клинсмана, пошто је немачки тренер у једној емисији Би-Би-Сија изјавио да ирански фудбалери имају "културу" да притискају судије како би стекли предност.

Кеироз је Клинсманове коментаре описао као нечувене и позвао га да поднесе оставку у техничко-студијској групи Међународне фудбалске федерације..

Клинсман је гостујући на Би-Би-Сију, пред меч са Велсом, рекао да ће ирански фудбалери "гурати судију, уносити му се у лице, стварати притисак...".

"Карлос се јако добро уклапа у репрезентацију и њихову културу. Он није успео у Јужној Америци са Колумбијом, а онда није успео да се квалификује са Египтом, а непосредно пре Светског првенства дошао је у Иран, где је дуго радио. То је њихова култура, стално су ти близу лица, уносе се...То је део њихове културе, не само фудбалске", рекао је Клинсман.

Кеироз је позвао Клинсмана у камп селекције да се "дружи са иранским играчима и учи од њих о земљи, народу Ирана, песницима и уметности, алгебри, персијској култури и да слуша од играча колико воле и поштују фудбал".

"Упркос вашим нечувеним примедбама које покушавају да поткопају наше напоре, жртве и вештине, обећавамо вам да нећемо доносити никакве пресуде у вези са вашом културом, коренима и пореклом и да ћете увек бити добродошли у нашу породицу", рекао је Кеирош.

Иран је други у Групи Б са три бода, у последњем колу против САД играју за пролаз у наредну фазу.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи