Читај ми!

Италијански медији: Како би изгледала репрезентација Југославије на Мундијалу у Катару

Репрезентација Италије у фудбалу по други пут заредом не учествује на Светском првенству у фудбалу што је за Италијане, како су нам потврдиле спортске колеге из медија, просто невероватно и врло тужно јер "живе за тај спорт".

Медији у Италији, попут најпознатијег спортског листа Газета дело спорт, свакодневно пишу о Мундијалу анализирајући како би данас изгледала репрезентација Југославије да није дошло до њеног распада.

Од Рахманија до Перишића, преко Милинковић-Савића, Модрића и Влаховића, евентуална  репрезентација Југославије имала би отворена врата ка финалу Светског првенства у фудбалу у Катару, пише Газета, додајући да би Облак, голман Словеније који брани за Атлетико Мадрид чувао гол Југословенске репрезентације на феноменалан начин.

Италијански лист додаје да се његов квалитет на жалост неће видети на предстојећем фудбалском турниру јер се Словенија није пласирала.

Помињу и бека Штутгарта, Борну Сосу, чија је игра очарала љубитеље фудбала. У дресу Хрватске је одиграо 41 утакмицу и убележио шест асистенција. 

Што се Николе Миленковића тиче који игра за Фјорентину, Газета сматра да ће бити један од протагониста овог Мундијала у репрезентацији Србије, додајући да би "орлови" могли да изненаде на овом првенству.

Газета пише да би  и Рахмани био један од важних играча одбране у Напуљу.

Што се Сеада Колашинца (Босна и Херцеговина) тиче, фудбалера Марсеја, био би, према мишљењу новинара Газете, један од стандардних играча репрезентације Југославије. 

Газета не пропушта ни да помене Модрића, капитена Хрватске који је освојио Златну лопту, али и пет пута Лигу шампиона, а и имао је прилику да игра у финалу Мундијала.

Играч Реал Мадрида, по мишљењу Газете био би у репрезентацији Југославије један од најбољих фудбалера.

Ту је и Брозовић (Хрватска) који  са Модрићем чини дуо на терену у дресу "ватрених" попут Бетмена и Робина, и који је неоспорни стожер кога би свака репрезентација волела да има.

Милинковић-Савић (Србија) коме су италијански медији честитали на малој Ирини коју је на свет донела супруга Наталија, преневши да је он у Катару морао да обави традиционални ритуал цепања мајице.

Играч Лација кога би Јувентус волео у свом тиму и за кога му нуде 7 милиона евра по сезони, дупло више него у Лацију, и кога навијачи називају "Наредник", према Газети би са репрезентацијом Југославије не само био тај који би водио тим ка победи већ би добио и награду за најбољег играча Мундијала.

Осврћу се и на Шешка (Словенија), рођеног 2003. године за кога сматрају да је све бољи и да полако усмерава рефлекторе ка себи. Сматрају да би са Влаховићем који је за Италијанске стандарде јако висок (190), док је Шешко висок 195 центиметара, правио варнице на терену.

Влаховић (Србија) који има велику жељу за победом и који се по медијима чувао за ово првенство што му навијачи Јувентуса помало и замерају, био би по Газети неко ко би чинио све да сви навијачи бивше Југославије, сањају победу.

Помињу и бившег играча Интера Перишића (Хрватска) за кога сматрају да би био играч који би заиста дао репрезентацији додатну вредност.

2018. године, на Мундијалу је већ био један од протагониста са 3 гола и једном асистенцијом, захваљујући чему је довео Хрватску у финале против Француске, постигнутим голом у полуфиналу против Енглеске, баш као и у финалној утакмици.

Газета је направила и списак резервних играча:

Голман: Вања Милинковић-Савић (Србија);

Одбрана: Стојановић (Словенија), Ловрен (Хрватска), Павловић (Србија), Бијол (Словенија), Дедић (Босна и Херцеговина);

Везни ред: Ковачић (Хрватска), Пјанић (Босна и Херцеговина), Костић (Србија), Зајц (Словенија), Пашалић (Хрватска), Лукић (Србија),

Напад: Митровић (Србија), Оршић (Хрватска), Џеко (Босна и Херцеговина), Тадић (Србија) и Јовић (Србија).

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи