Читај ми!

Чеферин: Надам се да неће виши бити "зимских" Мундијала

Председник Уефа Александер Чеферин истакао да је овогодишње Светско првенство врло специфично не само због времена одржавања већ и због врло карактеристичне припремљености учесника и услова игре. Прокоментарисао је и потенцијалне фаворите за освајање трофеја.

Говорећи о условима Чеферон је констатовао да не сумња у одличну овогодишњу организацију Мундијала.

"Сигуран сам да ће Светско првенство у Катару бити фантастично организовано, али надам се да у будућности неће више бити "зимских" Мундијала.", изјавио је председник Европске фудбалске уније Александер Чеферин за словеначко "Дело".

Прокоментарисао је и потенцијалне фаворите истакавши да ће надметање бити свакако спектакуларно без обзира на финалисте.

"Чека нас спектакл, месец дана фантастичног фудбала, а верујем да ће поново селекција из Европе освојити титулу. Од 2006. године шампион долази из Европе, а пре четири године у Русији сви полуфиналисти су били са нашег коинтинента. Једини који могу да парирају су Бразил и Аргентина.", рекао је први човек Уефа .

Чеферин се осврнуо и на специфичности и карактеристике садашњег и некадашњег играња фудбала.

„Данас гледамо фудбал који је још физички захтевнији него 1978. и 1982. године, већина фудбалера је врхунски атлетски припремљена. Најбољи играчи су боље заштићени, што је тачно. Тада су добрима „ломили ноге". Само упоредите третман Месија, Мбапеа и Де Брујнеа данас, или третман Марадоне тада.", рекао је Чеферин.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи