Читај ми!

Спортске приче из Србије и света које је Мундијал бацио у сенку

Спортска дешавања нису стала широм света, иако се због првог јесењег Мундијала тако чини. Под сенком највеће глобалне фудбалске смотре десили су се бројни лепи и ружни моменти у међународном и домаћем спорту око којих би се много више причало и "дигло прашине".

Спортске приче из Србије и света које је Мундијал бацио у сенку Спортске приче из Србије и света које је Мундијал бацио у сенку

Душко Ивановић препородио Црвену звезду

Искусни и трофејни црногорски тренер је од првог тренинга променио тимски дух и правац шампиона АБА лиге. Црвено-бели су под Владом Јовановићем били на дну табеле у Евролиги. Од Ивановићевог преузимања "тренерске палице" су наређали седам победа заредом у свим такмичењима, укључујући убедљив тријумф у "вечитом дербију" над Партизаном, ког су такође претекли по скору у Евролиги.

Партизан у озбиљном паду форме

Жељко Обрадовић се носи са великим проблемима са повредама. Нема Аврамовића, Копривице, Смаилагић игра на сопствену одговорност, основа тима Лесор прескаче тренинге и "стиска зубе", знајући да је једна од основа игре црно-белих. Партизан се испрофилисао као најбољи напад, али и најлошија одбрана Евролиге. Поражени су у "дуплом гостовању" од Барселоне и Реал Мадрида, потом у дербију од Звезде, па од Валенсије после продужетка на свом паркету. Ране су залечили против Будућности, али је потребан континуитет.

Пакао међу "црвеним ђаволима" - Роналдо отишао, Глејзери продају Јунајтед

Да је редован део фудбалске сезоне, несумњиво би дешавања на "Олд трафорду" била праћена и коментарисана свакодневно. Кристијано Роналдо и Манчестер јунајтед су раскинули уговор, због фудбалеровог критиковања менаџера Ерика тен Хага. Већ су почеле спекулације да ће наставити каријеру у Саудијској Арабији. Газде Глејзери су затим одлучили да ставе оглас "На продају". Ера обележена трофејима, потом резултатском кризом и дуговима доживела је свој врхунац.

"Стара дама" остала без управе

Душан Влаховић и Филип Костић враћају се у Јувентус у трусном периоду. Комплетна управа "бјанко-нера" је дала оставке због ужасних финансијских губитака. Посебан ударац је одлазак и Андрее Ањелија, последњег из "лозе" која је створила правог гиганта од торинског клуба.

Канада освојила први Дејвис куп после 109 година учешћа

Може се слободно рећи да је Дејвис куп "светско првенство за тенисере". Канађани су тријумфом над Аустралијом у финалу у Малаги дошли до првог трофеја. Дејвис куп се одржава 122 године, а Канада је његов учесник од 1913. и тек сад, ношени Денисом Шаповаловим и Феликсом Оже-Алијасимом, успели су да славе на самом крају.

Повратак Богдана Богдановића на терен

Колективно мишљење које се испоставило тачним јесте да нам је Богдан много фалио на Евробаскету. Кошаркаш Атланта хокса пропустио је читаво лето репрезентативних акција због операције и опоравка од повреде. Први меч у новој сезони одиграо је против Јокићевих Нагетса, уписавши пет поена.

Наставља се доманција српског теквондоа

Србија се са Светског првенства у Гвадалахари вратила са пет медаља: два злата, једно сребро и две бронзеТијана Богдановић се домогла трећег места, обогативши своју ризницу медаља. Четврту бпронзу, другу светску, придодала је европском злату и олимпијском сребру. Нови бисери теквондоа су златни Надица Божанић и Махди Ходабахши, сребрна Александра Перишић и бронзани Стефан Таков.

Дамир Микец најбољи стрелац на свету

Најуспешнија година за Дамира Микеца. Освојио је светско злато, победио на "Златном купу" у Каиру и, као круна, дошло је признање број један стрелца у 2022. години. 

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије