Читај ми!

Велика борба, два продужетка и победа Немачке над Литванијом

Кошаркаши Немачке савладали су Литванију, после два продужетка, резултатом 109:107 у мечу трећег кола Групе Б на Европском првенству.

Сјајан меч две ефикасне екипе, Немци ношени громогласним навијањем публике у Келну дуго су водили, Литванци успевају да се изборе за два продужетка. Ипак, Немачка је имала више снаге и концентрације у самом финишу, стигла је до тријумфа и забележила трећу победу, а Литванци трећи пораз на Евробаскету.

Велика борба од самог старта. У игри кош за кош екипе су се смењивале у вођству да би на крају првог дела игре било 19:19. У наставку Немци доминантни.

Другу четвртину домаћини отварају серијом 6:0, долазе и до осам поена предности (41:33), а предност нису испустили до краја тог дела игре. Литванци успевају да до одласка на одмор смање разлику на 46:41.

Мини-серијом од 4:0 Литванци прете на почетку треће четвртине, Немци су одговорили вођством од 55:46. Литванци се опет буде, стижу на поен разлике.

Поново Немци сигурнији за 61:56, али уместо убедљиве предности, резултат је 63:63, ипак Немачка четвртину завршава са поеном предности.

На почетку последњег дела утакмице, Литванци прелазе у вођство, опет преокрет Немаца за 76:72, па Литванија смањује.

Настављена је велика борба и Немачка поново долази до пет поена предности, два минута пре краја било је чак 89:82.

Четрдесет секунди пре краја Литванци прво смањују предност Немаца па стижу до изједначења 89:89. Немци нису искористили последњи напад, за седам секунди нису успели да дају кош.

Први продужетак: Литванци као препорођени, диктирају темпо за четири поена предности. Немци смањују на 94:93, да би гости отишли на плус три. Шредер у продору погађа уз фаул, искористио је додатно слободно бацање за ново изједначење за 96:96, тридесет секунди пре краја.

Ни Литванци ни Немци не користе шансу па се отишло у други продужетак.

Други продужетак: Немци бољи, серија од 5:0, Литванци смањују на 103:102. Немци тројкама одржавају предност, Литванци узвраћају сигурном игром под обручима. У послењем минуту Немци су водили са 109:107, ни једни ни други нису искористили шансу па се резултат није мењао.

На крају: Немачка – Литванија 109:107.

Најефикаснији у тиму Немачке био је Вагнер са 32 поена, пратио га је Шредер са 25, док је Ло убацио 21. Код Литванаца, Валанчијунас 34 поена уз 14 скокова, Григонис је додао 17, а Сабонис 13.

У четвртом колу у уторак Немачка игра против Словеније, док се Литванци састају са Мађарском.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару