Читај ми!

Данашњи ривал Србије – Турска, одакле прети највећа опасност?

Турска у Истанбулу дочекује Србију у Квалификацијама за Светско првенство 2023. године, само три дана пред почетак Европског првенства. Меч почиње у 19 часова.

Обе екипе су у не баш завидном положају на табели па је императив победе као омча око врата за два тима. Турска има предност домаћег терена, а познато је да они играју много другачије пред својом публиком. Данашњи меч свакако представља велики изазов и за тренере и за играче.

Публика је буквално шести играч на терену за Турску. Фанатично навијање улива додатни притисак на ривала, а неретко и на судије, које попуштају у таквим ситуацијама и тас на ваги прелази на страну домаћина.

У четвртак Србија је победила Грчку, а Турска је поражена на гостовању у Летонији, убедљиво – 111:85. То не би требало да завара нашу селекцију. Очекује се реакција Турака у овако изузетно важном мечу, који може да удаљи селекцију од Светског првенства.

Ко су главни играчи Турске

Шејн Ларкин, бек Ефеса који ове године иза себе има добру сезону и велики допринос екипи у освајању Евролиге. Шемус Хазер још један бек из супротног табора – Фенербахчеа, који се и није наиграо у претходној сезони уз скроман учинак.

Искусни Мелих Махматоглу сигурно много значи овој екипи, пре свега на психолошком плану.

У свом саставу имају неколико НБА звезда. Чеди Осман крило Кливленда, који је имао солидну минутажу и учинак у претходној сезони. Фуркан Коркмаз бек Филаделфије, сличан учинак као и Осман.

Алперен Шенгун, са 20 година представља младу нада Турске кошарке. Центар је Хјустона, са добром минутажом и солидним учинком у претходној сезони. Свакако водиће велику борбу са нашим центрима. Ипак, искуство је на страни Јокића и Милутинова.

Сертач Шанли искусни 31-годишњи центар Барселоне даје додатну чврстину под обручима.

О искуству тренера Ергина Атамана (56) не треба посебно трошити речи. Тренер је актуелног шампиона Европе – Ефеса. Иза њега је доста важних мечева из којих је често излазио као победник. Неке од наших играча је тренирао, а тренутно у екипи Ефеса има нашег Василија Мицића.

Свакако Турци имају чему да се надају, али у вечерашњем дуелу много тога зависи од наше селекције предвођене још искуснијим стратегом Светиславом Пешићем.

Дуел Турске и Србије игра се од 19.00 у Истанбулу.  

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи