Читај ми!

Нови спектакл под обручима, Србија против Турске у Истанбулу

Кошаркаши Србије играју против Турске меч шестог кола Групе И Квалификација за Светско првенство. Дуел почиње у 19.00. Ток меча пратите на нашем порталу.

Након величанствене победе у пуној Арени против Грчке, пред репрезентативцима Србије је нови изазов - дуел са Турском у Инстанбулу. Иператив победе имају обе екипе уколико желе да задрже шансе за пласман на Светско првенство.

Тренутно обе екипе имају по седам подово и налазе се на четвртом и петом месту на табели. Са победом мање у односу на другопласирану Грчку и трећепасирану Белгију. Велика "гужва" на табели додатно повећава улог данашњег меча. Поготово што се у другом данашњем дуелу састају управо Грчка и Белгија.

Турска је у предходном мечу убедљиво поражена од Летоније - 111:85Наша селекција је после велике борбе и спектакла успела да после продужетка савлада селекцију Грчке резултатом 100:94.

Сјајна вест долази из нашег табора. Василије Мицић, главни организатор игре наше селекције, поново је у строју након повреде у дуелу са Грцима. Мицић се налази на списку селекора Пешића за данашњеи меч.

Пешић је подвукао да Србија не сме олако да прима поене као против Грчке.

"Ми смо до сада одиграли три утакмице у гостима, против Словеније и две на Суперкупу у Немачкој, што нам даје одређену предност по питању адаптације на гостујући терен. Ипак, ово је сада званична утакмица, квалификациона и у којој нема исправке. Ми смо имали мало проблема у утакмци са Грчком, где смо превише поена примили из транзиције, то овде морамо да покушамо да исправимо."

"То је наш први задатак против атлетске екипе каква је Турска. Они ће бити ношени сигурно сјајном публиком, а на нама је да по сваку цену смањимо број поена који ће они дати из транзиције", закључио је селектор Србије.

Дуел између Србије и Турске игра се у Истанбулу са почетком у 19.00. Ток сусрета пратите на нашем порталу.

Табела Групе А, после пет одиграних кола:
Летонија 4/1
Грчка 3/2
Белгија 3/2
Србија 2/3
Турска 2/3
Велика Британија 1/4 

Прве три екипе ће се пласирати на Светско првенство. 

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи