Читај ми!

Пешић: Да зауставимо транзицију Турака

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да ће на мечу против Турске главни задатак његових изабраника бити да зауставе игру домаћина у транзицији. Кошаркаши Србије гостоваће у недељу од 19 часова селекцији Турске у расродатој дворани "Синан Ердем дом" у мечу квалификација за Светско првенство.

"Орлови" у дуел у Истанбулу улазе после тријумфа над Грчком са 100:94, док је домаћин забележио тежак пораз у Летонији од 111:85, а селектор Пешић је укратко анализирао игру супарника и констатовао коју тактику наш тим треба да примени.

 

"Све утакмице које су Турци одиграли у припремном периоду су биле доста добре. Против различитих противника су показали изузетну тимску игру која се пре свега заснива на игри спољних играча, Коркмаза, Османа и Ларкина, односно двојице играца на унутрашњим позицијама Шенгуна и Шанлија. Они су екипа састављена од атлетике и пре свега искуства", изјавио је Пешић, а пренео званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Селектор Србије истакао је да су Турци потпуно другачија екипа на домаћем терену и да га не заварава пораз ривала у Летонији.

"Наравно, код куће играју са далеко више мотива и рекао бих, слободе. То смо видели и против Словеније и на још неколико утакмица. Иза њих је тешка утакмица против Летоније. Њих је можда Летонија изненадила, иако већ дуже времена њихов тим припрада врху европске кошарке. Као што увек бива, нема две исте утакмице, ово ће сада бити потпуно другачије".

Пешић је подвукао да Србија не сме олако да прима поене као против Грчке.

"Ми смо до сада одиграли три утакмице у гостима, против Словеније и две на Суперкупу у Немачкој, што нам даје одређену предност по питању адаптације на гостујући терен. Ипак, ово је сада званична утакмица, квалификациона и у којој нема исправке. Ми смо имали мало проблема у утакмци са Грчком, где смо превише поена примили из транзиције, то овде морамо да покушамо да исправимо. То је наш први задатак против атлетске екипе каква је Турска. Они ће бити ношени сигурно сјајном публиком, а на нама је да по сваку цену смањимо број поена који ће они дати из транзиције", закључио је селектор Србије.

Кошаркаши Србије у И групи квалификација за Светско првенство у кошарци имају скор 2-3, колико има и Турска.

Прва у групи је Летонија (4-1), а следе Грчка и Белгија са скором 3-2. Последњепласирана је Велика Британија (1-4).

Три првопласиране екипе избориће пласман на Светско првенство које ће се од 25. августа до 10. септембра 2023. одржати у Јапану, Индонезији и Филипинима.

После утакмице против Турске кошаркашку селекцију Србије очекује Евробаскет који ће се одржати од 1. до 18. септембра.

Србија ће се такмичити у Д групи у Прагу, а први ривал ће јој бити Холандија 2. септембра.

Затим следе дуели против домаћина Ческе (3. септембар), Финске (5. септембар), Израела (6. септембар) и Пољске (8. септембар).

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи