Читај ми!

Кошаркаши Србије задовољни игром против Грчке

У изјавама после победе над селекцијом Грчке кошаркаши Србије Владимир Лучић, Никола Милутинов и Огњен Јарамаз изразили су задовољство због победе нагласивши да се до ње дошло тимском игром. Истакли су и да се надају сличној игри и у наредном дуелу против Турске.

Србија је у препуној Арени савладала екипу Грчке после продужетка са 100:94 и задржала шансе да се у наставку квалификација бори за пласман на Светско првенство наредне године, а истовремено је направила добру увертиру пред Европско првенство које почиње 1. септембра.

"Знали смо важност утакмице, с обзиром да су нам у ове две победе практично морање, ако желимо да останемо у трци за Светско првенство и квалификације за Олимпијске игре. Најважније је да смо победили, посебно после повреде Мицића, неки играчи су "скупили" екипу, посебно Јарамаз." рекао је Владимир Лучић.

Капитен српске кошаркашке репрезентације се посебно захвалио публици на подршци.

"Грчка је изванредна атлетска екипа, победа много значи, хвала публици, били су нам ветар у леђа јер смо се неколико пута враћали из дефицита", реко је Лучић и додао да му је част што носи капитенску траку.

Никола Милутинов je посебно истакао добру игру у продужетку и идличну игру Николе Јокића.

"Утисак је одличан јер смо победили, мислим да смо могли и раније у регуларном делу, али шта да се ради. Битно је да нисмо одустали у продужетку, играли смо нашу игру, додавали Николи Јокићу и да нам је на крају он помогао да дођемо до победе", рекао је Милутинов.

Огњен Јарамаз се осврнуо и на повреду Васе Мицића.

"По природу ствари нас свака победа зближава, а поготово у оваквим околностима када изгубимо важног играча. Када победите овакав тим Грчке онда добијете потврду да сте добар тим. Сама утакмица је била важна за нас и мотивација није изостала. Када се Васа повредио, остали смо са скраћеном ротацијом и морао сам да преузмем већу одговорност него раније. Мотивација је и пре тог момента била висока, али морао сам после његове повреде да надоместим његов изостанак .", рекао је Огњен Јарамаз.

Када је у питању предстојећи дуел против Турске наши репрезентативци су били опрезни али и врло оптимистични.

"Изгубили су од Летоније, што је добро за нас, али са друге стране сигурно да ће желети да направе одеђену реакцију, где ће публика сигурно доћи у великом броју. Чека нас вероватно још тежа утакмица него вечерас", поручио Лучић.

"Најважније је да смо победили и сада окрећемо Турској. Ова утакмица била је од велике важности. Потрошили смо се, али шта је ту је. Турска је у истој ситуацији. Идемо тамо да дамо све од себе и пробамо да победимо", поручио је Милутинов. 

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи