Читај ми!

Почело снимање нове РТС серије - "Тврђава" је прича о породици која опстаје у најтежим временима

Ових дана у Црној Гори почело је снимање нове РТС-ове серије "Тврђава". Кроз 11 епизода, пратићемо животе једног заљубљеног пара, њихових рођака и пријатеља током турбулентних година у којима се догодио распад Југославије. Главне улоге тумаче млади глумци Дарија Вучко и Огњен Мићовић. Уз њих, у "Тврђави" ћемо гледати и Љубомира Бандовића, Николу Пејаковића, Јову Максића, Николину Фригановић, Славишу Ћуровића, Слађану Зрнић...

Креатор серије је Мирко Стојковић, који уз Горана Старчевића потписује и сценарио. Аутори кажу да, иако су дешавања у серији смештена у историјски контекст деведесетих година, оно што ову причу чини универзалном су емоције, борба за добро и сазнање да је најчвршћа тврђава на свету -  породица пуна љубави.

Режију потписује аутор "Бањалучке трилогије", Саша Хајдуковић: "Почели смо снимање у Црној Гори и презадовољни смо пријемом. Атмосфера у екипи је сјајна и сви смо јако ентузијастични и пуним срцем за ову серију. Само да издржимо до краја..."

Млади глумац Огњен Мићевић истиче колико је срећан што може да буде део овакве екипе: "Редитеља Сашу Хајдуковића сам пратио задњих година у фантастичним серијама које је режирао и велика ми је част што сам сада под његовим менторством, ту су и искусне колеге од којих је увијек узбудљиво учити током снимања, Јово Максић, Коља Пејаковић, Љуба Бандовић, Николина Фригановић и још многи други - да сад ова листа не буде предуга... такође сам пресрећан што двије главне улоге играмо моја дивна колегиница из Новог Сада Дарија Вучко и ја, стварно је велика част што смо одабрани да учествујемо у овако важној причи", каже он.

Сценариста "Бањалучке трилогије" Никола Пејаковић, у овој серији појављује се као глумац. "Част и задовољство ми је да учествујем у серији "Тврђава" са својим дугогодишњим колегама, талентованим младим глумцима и искусним уметницима са којима сам већ имао прилике да сарађујем. Радујем се почетку снимања, као и изазовима које ће нам донети овај пројекат. Верујем да ће публика уживати у сваком тренутку“, каже Пејаковић.

Продуцент серије је Радио-телевизија Србије, а извршни продуцент "Режим".

Серија се тренутно снима у Црној Гори, на територији Никшића, Грахова и језера Крупац. Екипа се касније сели у Србију, где се снимање наставља у Београду и његовој околини.

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару