РТС снима серију "Јутро ће променити све"

Првог априла, на Филозофском факултету у Београду, "пала је прва клапа" нове телевизијске серије "Јутро ће променити све", чиме је означен почетак снимања ове, по много чему изузетне драмске серије, у краћој, получасовној форми.

Наша телевизија већ неко време није имала серију која се бави младим људима и њиховим суштинским проблемима. И која се, уопште, на психолошки реалистичан начин односи према ликовима. Текст избегава основне "клишеје" у које упадају генерацијске теме и носи специфичну емотивност и софистициран хумор.

Ово је прича o младим људима који су прешли тридесету, завршили са школовањем, нису оформили породицу, немају сталне послове и још увек трагају за собом и "својим местом" у свету...

У раскораку између ране младости која им измиче и одраслог доба, наши ликови пoкушавају да редефинишу своје пријатељске и емотивне односе и схвате "куда даље".

Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас: говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају...

Кроз 40 епизода серија прати живот четворо тридесетогодишњака у Београду, кроз период од годину дана. Када се Филип, дечко који обећава, стипендиста престижног америчког универзитета Беркли, након неколико година проведених у Америци, врати у Београд, испоставиће се, да ће његова наизглед кратка посета, трајати дуже него што је планирано. Филипов повратак окупиће његове дугогодишње пријатеље, Љубу, Анђелу и Александру.

Током снимања серије биће ангажавано више од 200 глумаца, док ће се снимање реализовати на скоро 300 локација на територији Београда.

Емитовање серије планирано је на јесен.

Редитељи и креатори серије: Горан Станковић и Владимир Тагић

Сценаристи: Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић, Филип Вујошевић

Играју: Никола Ракочевић (Филип), Јована Стојиљковић (Анђела), Андрија Кузмановић (Љуба), Исидора Симијоновић (Саша), Анита Манчић (Биљана), Небојша Дугалић (Душан), Милан Марић, Миона Марковић, Миодраг Драгичевић, Милица Стефановић, Марко Јанкетић, Хана Бештић, Миодраг Крстовић, Зинаида Дедакин, Јасмина Аврамовић и многи други...

Сценографи: Ирена Марјанов и Марија Митрић
Костимограф: Милица Коларић
Композитор: Јања Лончар
Директори фотографије: Игор Маровић и Александар Караулић
Уредник серије: Мирјана Лазић
Продукција: Радио-телевизија Србије
Извршна продукција: "This and That Production" - Снежана Пенев