Студио РТС-а у "Војној академији 3"

Трећи циклус серије "Војна академија", и нових 12 епизода снимају се на више од 30 локација. Један од РТС-ових студија био је домаћин 48. дана снимања.

Током 48. дана снимања РТС је пратио прво постројавање нових кадета и угостио официра за односе са јавношћу. Драгана Дабовић Чуквас, која од почетка серије Војна академија тумачи лик Инес Шашвари, каже да је њеној Шаши нови серијал донео нова задужења.

"Ја као официр за односе са јавношћу, пратим, то јест пратимо на РТС-у нове кадете који су уписали Војну академију и који први пут имају своје постројавање", открива глумица.

Телевизијске приче засноване на истинитим догађајима испричане су захваљујући великој помоћи Војне академије. Војнички живот подразумева некада и тешке услове на које кадети морају да се навикну.

"Када видим глумце у пуној ратној опреми, са шлемовима, ранчевима и свим осталим стварима на 40 степени, то је било доста компликовано, поготово за њих", прича редитељ серије Дејан Зечевић и додаје да снимање тече по плану.

"Непредвиђених ситуација увек је у контролисаној мери и могу да кажем да доста добро иде и без негативних изненађења. У принципу сам задовољан и мислим да ће и публика бити задовољна", нагласио је Зечевић.

Снимање би требало да траје до августа. Прве епизоде трећег серијала Војне акадмије, од укупно 12 колико ћемо гледати, на мале екране стижу већ крајем године, а биће емитоване на Првом програму РТС-а.