Верујте, али не претерујте

Редакција Школског програма припремила је нову играну серију за децу узраста од 7 до 11 година Верујте, али не претерујте. Циљ овог серијала је да најмлађе основношколце упозна са неким традиционалним знањима којима су владали њихове баке и деке, али и занимљивим садржајима који им могу користити у савременом животу.

Форма емисија је играно магазинског типа, а од рубрика се појављују: Најпознатији дечји писци, Зебра, знак, семафор, Вечити понављач, Занимљиве животиње, Дечји народни инструменти, Стереотипи.

Основна радња серије смештена је у дневни боравак основне школе у којем бораве деца од првог до четвртог разреда после наставе. То је место на коме се кроз игру учи, сазнају разне занимљиве ствари, али и игра и забавља.

Свака од емисија има и основну тему око које се одвија радња (љубав, љубомора, снови, неправда, тужибаба, послушност, откривање, свађалица...).

Главни ликови су учитељица Лула (Тијана Чуровић), не много образован, али искусан домар Чика Ђура (Светислав Гонцић), вечити понављач (Милан Михаиловић) и, наравно, несташни и довитљиви клинци: Трша, Мрша, Оливера, Жак. Реј-Часлав, Миланче компјутериста, Лав проналазач...

У првих дванаест емисија појавиће се више од сто учесника (Жарко Паспаљ, Биљана Крстић, Гордан Кичић, Милорад Капор, Горан Баланчевић, Соња Живановић, Јована Мишковић, Љуба Димитријевић и оркестар Долце флаута, Плесна школа Врачар, степери ( браћа близанци Громилић), Бора Ненић, Балетска школа Луј Давичо, Фолклорни ансамбл Лола, Колибри, извиђачи, џудисти, истраживачи, математичари из Архимедеса, авио моделари, глумачка група Дадов...

Редитељ: Предраг Николић
Уредник: Невена Младеновић -Благојевић
Сценаристи: Бранко Димитријевић и Владимир Манојловић
Композитори сонгова: Антоније Пушић (Рамбо Амадеус) и Игор Блажевић (Инспектор Блажa)