Свемирска принцеза

"Свемирска принцеза" је SiFi ситком, комедија за децу. Она је комбинација анимације, лутке и глумаца.

Серија "Свемирска принцеза у ботаничкој башти" је ситком-серија о незгоди свемирског брода, који је игром случаја атерирао на Земљу, и то у ботаничку башту. Брод споља добија облик дрвета, што омогућава да његово присуство на нашој планети остане непримећено. У броду, који има свој карактер, живе ванземаљци: Свемирска принцеза Хлиф Зи Хо, и Манчула, аутентично биће, посебан интелигентан биолошки облик, њен прождрљиви љубимац.

Принцеза Зи, захваљујући супериорној ванземаљској технологији, али и сопственој способности мимкрије добија облик тинејџерке. Брод има основни задатак да се брине о њој и да јој омогући преживљавање и успешан повратак кући.

Захваљујући контроли бродског компјутера, који добија улогу њених родитеља и свом кућном љубимцу, аутентичном чанколизу, Манчули, али и захваљујући Земљанима који успеју да провире у овај простор, Хлиф Зи Хо ће, попут праве тинејџерке, упадати у разне комичне ситуације: некада ће успевати да их „искулира", некад неће успети да их "хендлује", некада ће је озбиљно "смарати"... У сваком случају, њени компјутерски "родитељи" свакодневно ће због ње и Манчуле имати "мање косе на глави" и "више бора на челу".

Да би слика била потпуна брод ће често посећивати Лука Амеба, тинејџер штребер, млади биолог, али велики научник и још већи хипохондар и Андреа, такође штреберка, Лукина верна и упорна пратиља и заштитница, иако то од ње нико не тражи.  

 

Реч аутора: Синиша Ђокић

Идеја је потекла од мене, сећања на Алфа и друге серије, а и питања зашто ванземаљци не би посетили и ове наше крајеве...

Серија следи продукционо технолошки тренд данашњице, који комбинује анимацију и играну структуру.

О Принцези се у Advance-у годинама дискутовало, тражена су оптимална решења, али прави почетак реализације серије кренуо је од сарадње са сценаристкињом Јеленом Попадић Сумић и њеном колегиницом Дуњом Петровић. Велику помоћ нам је пружила својим саветима уредница Наташа Дракулић, а једна опсервација Тимоти Бајфорда била је више него драгоцена.

Следећи корак је био окупљање екипе са редитељем Дарком Штетином на челу, директором продукције Драшком Плавшићем и арт директором Бојаном Стеванићем.

Пошто су усвојена сва креативна решења кренуло се у реализацију.

"Свемирска принцеза" је кренула са амбицијом да направи помак у продукцији играног програма за децу, следећи традицију иновативности који је тај програм имао на нашој телевизији.

Друга времена, други клинци, друга енергија... "Свемирка принцеза" представља ту енергију и динамику.

У време када се иновативност и дечји програм у целини оспоравају због "тржишних" разлога Advance-ов тим је исказао чудесну енергију, и гледајући ову нову РТС-ову серију схватићете зашто су овог пута ванземаљци изабрали наше крајеве да доживе хаварију свог свемирског брода.

Пратећи ову серију упознаћете једну дисфункционалну породицу која је упркос свему остаје заједно. Млади гледаоци ће много научити из чудног знања и незнања Принцезе, њеног љубимца Манчуле и осталих другара.