Читај ми!

Седми Бунт рок фестивал - 1, 2. и 3. јуна - двадесет нових домаћих бендова и аутора у трци за победу

Трећи велики национални музички фестивал који ће Радио-телевизја Србије реализовати ове године (након “Песме за Евровизију 2023” и “5. Сабора народне музике Србије”) је Бунт рок фестивал, који је посвећен афирмацији нових музичара и аутора и освежавању домаће рок сцене. Три вечери програма овогодишњег издања фестивала пратићемо идућег викенда - 1, 2. и 3. јуна (РТС 2 и РТС Планета - четвртак и петак од 22.00 и субота од 21.00)

“Све је спремно, тим РТС-а је спреман, стручни жири фестивала, учесници ревијалног програма такође а верујем да и наши такмичари једва чекају да стану под рефлекторе РТС-овог студија у Кошутњаку и да вам се представе… већини ће то бити и први телевизијски наступ. Бунт рок фестивал је настао (2015.) из емисије “Бунт”- најдуговечније телевизијске рок емисије у региону, која постоји ево у континуитету већ 20 година. И занимљиво је што су неки од наших овогодишњих такмичара млађи од емисије “Бунт”… Долазе из целе Србије, има их укупно 20 и музички правци кој их карактеришу су веома разноврсни. Надам се да је публика већ чула песме, то је једна од новина ове године - аудио снимке свих такмичарских нумера смо, месец дана пре фествала - објавили на званичном Јутјуб каналу “РТС Бунт рок фестивал”.

У сваком од полуфинала представиће се по 10 бендова/аутора. У финалу 7. Бунт рок фестивала ће се за титулу победника и награде надметати укупно десет учесника - по 5 финалиста из првог и другог полуфинала. Компетентан стручни жири је једно од важних обележја Бунт рок фестивала, тако ће наравно бити и овог пута. Такође по традицији - троје првопласраних ће од РТС-а добити и новчане награде, а захваљујући пријатељима пројекта имамо поново и неке вредне награде - за најбољи вокал, гитаристу, бас гитаристу и бубњара фестивала.” рекла је ауторка пројекта Бунт рок фестивал, Бранка Главоњић, на конференцији за медије у ПГП проданвици РТС Клуба у Светогорској.

У првом полуфиналу 7. Бунт рок фестивала РТС-а (1. јун, РТС2 и РТС Планета у 22.00) ће се представити: “Развигор“, "Деформитет“, "Рихтер“, Милан Косановић, "Сара Џесика Панкер“, "Багремов мед“, "Контра штим“, Катерина, "Промонаел“ и "Мајмунско острво“.

У другом полуфиналу, 2. јуна (РТС2 и РТС Планета у 22.00) наступиће такмичари: "Sin Seekaс“, "Fade out“, "Фјордови“, "Монах“, "Noise gate“, "Сирко и Љубе“, "Stonehenge“, "Гризете“, "Урош и Нејаки“ и "Generation Z“.

У ревијалном програму 7, Бунт рок фестивала РТС-а, наступиће: Kонстракта и "Земља грува", "Е play", "Kанда Kоџа и Небојша", "Исказ", "Болесна штенад", "Вива Вопс" (победници 3. БРФ, 2017.) и победници претходног, 6. БРФ- a (2020.) , бенд "Санитариум".

Финале Бунт рок фестивала 2023 је у суботу увече, 3. јуна (РТС2 и РТС Планета, у 21.00ч)

Чланови жирија 7. БРФ су: Маја Цветковић ("E play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд "Репетитор"), Милош Игњатовић ("Кон конференција") и Милован Бошковић ("Земља грува").

Осим титула и новчаних награда за троје првопласираних које додељује Радио-телевизија Србије (200.000 динара, 150.000 динара и 100.000 диара за треће место) и овога пута биће додељене вредне награде најбољим музичарима фестивала. Бас гитару најбољем басисти 7. БРФ доделиће Милош Игњатовић, испред “Кон конференције”, “Rock radio” и “Mitros music” - поклониће микрофон најбољем вокалу 7. БРФ, Удружење музичара џеза, забавне и рок музике - поклониће гитару најбољем гитаристи фестивала, цасе за гитару поклониће “Sky Music” а бубањ/добош за најбољег бубњара фестивала поклониће Душан Живановић испред “Sing media”.

“Међу наших овогодишњих 20 такмичара/бендова, многи ће први пут наступити у ТВ студију и на телевизији, некима ће наступ на Бунт рок фестивалу бити и први професионални наступ. Приликом одабира учесника вредновали смо у идеју, оригиналност, музички израз, текст и наравно, извођачко умеће. Предност смо дали млађим бендовима и ауторима, јер сврха нашег фестивала и јесте да се у први план стави ауторство нових генерација.

Ми смо ту да им дамо ту прву шансу, тај почетни замајац, да на Бунт рок фестивалу добију охрабрење и конкретну потврду да је то што стварају вредно пажње и да треба да наставе. Са друге стране, овим фестивалом показујемо да нови, свежи рок музичари итекако постоје у Србији и да их има, те нудимо прилику широком аудиторијуму да за њих сазна и поклони им пажњу...” поручила је ауторка Бунт рок фестивала, Бранка Главоњић.

Све такмичарске песме предстојећег, 7. Бунт рок фестивала: https://www.youtube.com/playlist?list=PLoZlYGEQhh2LLqRcSsYAEIPcF5q6_HROR

Победници Бунт рок фестивала 2015-2021.: https://www.youtube.com/playlist?list=PLoZlYGEQhh2JLp70VeghEVSLwV5sEkwwD

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво