Читај ми!

Фестивал фестивала у новембру

Четврта сезона ексклузивног циклуса "Фестивал фестивала" наставља се и током новембра. Сваког петка у 22 часа на Другом програму РТС-а филмови победника и учесника престижних филмских фестивала са свих страна света.

Новембарско издање већ традиоционалногфилмског циклуса Фестивал фестивала почиње драматичном причом Далеко на северу из прве половине 20. века, које долази из независне продукције редитеља Асифа Kападија, а заснована је на краткој причи Саре Мејтланд.

Филмска прича прати Саиву, жену средњих година која живи са својом усвојеном ћерком Ањом далеко у арктичкој пустари.

Кроз флешбек, прича се затим премешта у прошлост, у „тренутак проклетства" када је непознати шаман открио све чини које су бачене на њу.

Данас, много година касније, Саива и њена ћерка проналазе изгубљеног и изгладнелог војника и спасавају га од сигурне смрти, не слутећи колико ће то утицати на њихове животе...

Филм је на програму у петак 04. новембра.Следи филм Михаела Ханекеа Бела трака, добитник Златне палме, награде за најбољи европски филм 2009. године и европски филм с највише награда у тој години. Бела трака је прича о коренима фанатизма у друштву.

Радња филма смештена је у предвечерје Првог светског рата у селу на северу протестантске Немачке где се дешавају несреће и погибије које као да најављују догађаје који ће уследити... Филм ће бити емитован на другог петка у месецу, 11. новембра.

Током новембра гледаћете и венецијанског победника из 2003. године, филм Јапанског редитеља Такешија Китана - Затоичи(18. новембар).

У деветнаестовековном Јапану, Затоичи је слепи луталица који зарађује за живот коцкањем и пружањем масерских услуга. Међутим, испод његове скромне спољашњости крије се мајстор мачевалачке вештине, обдарен као муња брзим покретима сечива и ударцима запањујуће прецизности...

На програму Фестивал фетивала место је заузела и драма Фатиха Акина Soul Kitchen (25. новембар), који је добио специјалну награду венецијанског фестивала.

У филму улоге тумаче Сузан Лотар, Улрих Тукур, Тео Требс, Михаел Шенк, Леони Бенеш, Јозеф Бирбихлер, Рајнер Бок, Кристијан Фридел...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару