Читај ми!

Како спасити Грејс

Америчка ТВ крими-серија "Како спасити Грејс" у којој Холи Хантер тумачи своју прву улогу у једном телевизијском серијалу, сваког радног дана у послепоноћном термину на Првом програму РТС-а.

Балансирајући између раја и пакла, Грејс ће покушати да докаже да, упркос бројним искушењима које живот носи, прави пут у животу није тешко изабрати.

Млада и промискуитетна Грејс, која живи и ради као детективка у Оклахома ситију, често има проблема са алкохолом и разузданим животом. Једне вечери, после литара проливеног алкохола, својим "поршеом" убија недужног пешака.

Грејс је на животној раскрсници и на њој је да донесе тешке животне одлуке.

У покушају да се избори са сопственим демонима, она призива Божију помоћ која стиже у виду анђела са раширеним крилима по имену Ерл.

Иако је једном ногом, такорећи, већ у паклу, Ерл јој даје шансу за нови почетак...

Заинтригирана слујчајем у којем је и сама учествовала, Грејс ће уз помоћ својих пријатеља форензичара покушати да сазна све о кобној ноћи.

Једини траг који може да следи је неколико капљица крви на њеној блузи који ће открити идентитет пешака. Након што одгонетне ко је био тај човек, Грејс ће са све већим пожртвовањем уз помоћ свог тима решавати интригантне детективске случајеве.

У тиму форензичара на које Грејс безрезервно може да се ослони су Хамилтон, полицијски службеник и њена "емотивна" десна рука и искусни детектив Бач са својим помоћником Бобијем.

Ту је и Рета, њена најбоља пријатељица из детињства и Клеј, син њене сестре са којим је готово нераздвојна.

Серију "Како спасити грејс" (Saving Grace, 2007-2010) је режирала Ненси Милер, а неочекивано велики успех серија је направила не само у Сједињеним Америчким Држава, него и у Европи. "Како спасити Грејс" била је номинована за награду Златни глобус 2007. године.

Оскаровка Холи Хантер има позамашно искуствo, а њена филмографија обухвата остварења као што су Raising Arizona, O Brother, Where Are Thou, Miss Firecracker, Crash i The Piano Џејн Кампион (за улогу у овом филму Хантерова је и добила Оскара). 

Осима награде Америчке филмске академије, Холи Хантер у својој колекцији има све награде које се могу освојити - Златни глобус, већину награда критика и награду Филмског института који је освојила на фестивалу "Санденс".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару