Читај ми!

Сталоне на РТС-у

Филмови у којима главне роле носи легендарни Силвестер Сталоне сваке суботе на Првом програму РТС-а. Не пропустите Сталонеа у улози Џона Рамба, Френка Леонеа и Гејба Вокера.

Серијал филмова Силвестер Сталоне на РТС-у започиње трилогијом Рамбо, инспирисан истоименим романом Дејвида Морела.

Рамбо одлази у Јужни Вијетнам септембра 1966. године, а годину дана касније враћа се у САД како би се прикључио Специјалним јединицама "зеленим береткама"

Убрзо Рамбо поново одлази у Вијетнам где остаје у заробљеништву на кинеско-вијетнамској граници.

Са осталим америчким војницима, Рамбо је искусио све недаће заробљеништва, које га је искалило за касније немогуће мисије.

У првом делу трилогије (Rambo: First Blood), злостављање у полицијској станици подстакне Рамбу сећања на мучења у ратном заробљеништву па Рамбо одлучи да се одметне у шуму. Шериф сазива потеру, међутим Рамбо у дивљини и сам постаје прогонитељ, због чега локалне власти позивају у помоћ његовог бившег команданта Траутмана.

Рамбо опстаје захваљујући вештинама које је научио током рата и постаје непобедив ратник, борац за идеале и политичке ставове.

У наставку серијала (Rambo: First Blood 2) Рамбо ослази у мисију која је унапред одређена на пропаст. Ратни ветеран, бивши припадник Зелених беретки Џон Рамбо (Силвестер Сталоне) издржава казну у једном федералном затвору.

Америчке власти су добиле информацију да су неки војници који се воде као нестали у акцији у вијетнамском рату највероватније још увек живи, али далеко у заробљеништву.

Пуковник Траутман (Ричард Крена) је овлашћен да ангажује Рамба за ову опасну спасилачку мисију у чији успех мало ко верује. Међутим, Рамбо ће кроз низ невероватних авантура доказати да ништа није немогуће...

У трећем наставку Рамба, поручник Траутман враћа се на Тајланд, како би још једном тражио помоћ од Рамба.

Након што присуствује мечу, где Рамбо побеђује у борби, Траутман посећује градилиште храма, где Рамбо помаже у изградњи и пита га да ли би се придружио у мисији у Авганистану. Мисија подразумева дотурање оружја авганистанским побуњеницима, муџахединима, који се боре у совјетско-авханистанском рату...

После трилогије Рамбо, следи филм Иза браве (Lock up, 1989) у којем у својој омиљеној поткошуљи глуми непослушног Франка Леона који се налази при крају одслужења затворске казне.

Због доброг владања пуштају га викендом, па све указује на то да последњих шест месеци одслужења казне неће бити тако страшни.

Ситуација ће се драстично променити преко ноћи када Френка насилно премештају у други строжији затвор којим управља његов стари "познаник" (Доналд Сатерленд).

Он живи у уверењу да му је Френк уништио каријеру када је пет година раније побегао из затвора за врeме његове смене како би присуствовао сахрани пријатеља, па је ово идеалан тренутак да се наплате стари дугови.

За крај серијала погледајте филм На ивици (Cliffhanger), у којем Сталоне игра одлучног алпинисту који се враћа на планински врх како помогао спасавање групе планинара.

Међутим, проблем настаје у томе што ти људи који су наводно у невољи заправо траже три ковчега у којима се налази укупно 100 милиона долара и треба им планински чувар да их до њих одведе!

Силвестер Сталоне рођен је у Њујорку, а родитељи су му италијанско-руског порекла.

Своју глумачку каријеру започиње у порнографском филму Журка код "Кити и пастува" 1970. године. Касније добија малу улогу са Вуди Аленом у филму Банане (Bananas,1971).

После тога добија још неколико мањих филмских улога, а касније се појављује као гост у ТВ серијама Полицијска прича (Police Story) и Коџак (Kojak).

Филмску славу стиче 1976. године улогом боксера у великим филмском хиту Роки. За снимање овог филма потрошено је свега милион долара, а зарадио је у свету више од 225 милиона долара.

После Рокија популарност му расте и игра великим филмским хитовима као што су: Роки 2, Рамбо, Роки 3, Рамбо 2, Танго и Кеш и многим другим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару