Читај ми!

Скарлет Јохансон недељом на РТС

Филмови у којима је главне роле понела једна од најсексепилнијих актуелних глумица Холивуда - Скарлет Јохансон, сваке недеље на Првом програму РТС-а. Током септембра гледаћете филмове „Девојка са бисерном минђушом“, Дневник једне дадиље“ и „Љубав у Барселони“.

Пред гледаоцима Јавног сервиса, од 11. септембра, сваке недеље филмови у којима главне улоге тумачи вишеструко награђивана холивудска глумица и рођена Њујорчанка Скарлет Јохансон.

Серијал Скарлет Јохансон на РТС-у почиње филмом Питера Вебера Девојка са бисерном минђушом (Girl with a Pearl Earring), који је снимљен према истоименом роману списатељице Трејси Шевалије.

Радња филмла смештена је у Делфт, Холандија, 1665. године. После несреће у којој је њен отац, сликар керамичких плочица, изгубио вид, седамнаестогодишња Грит мора да почне да ради како би помогла издржавању породице.

Постаје кућна помоћница у дому сликара Јоханеса Вермера и полако почиње да привлачи пажњу великог мајстора. Иако међу њима постоји огромна разлика у образовању, васпитању и социјалном статусу, Вермер спознаје Гритино интуитивно схватање боја и светла и полако је увлачи у мистични свет својих слика.

Схвативши да Грит инспирише Вермера, она доноси опасну одлуку да дозволи да се њихов тајни однос развије.

Убачена у хаотично католичко домаћинство које води Вермерова арогантна супруга Катарина, окружена стално нарастајућим потомством, Грит је у сталној опасности да буде разоткривена, или чак и нешто горе од тога... Осим Јохансонове, улоге у филму тумаче Колин Фирт и Том Вилкинсон.

Следи комедија Дневник једне дадиље (18. септембар) настала према бестселеру Еме Маклафлин и Николаса Крауса. То је прича о девојци Ени Бредок (Скарлет Јохансон), која је недавно дипломирала и, под утицајем мајке, почиње да тражи одговарајући посао.

Имајући другачију идеју о својој каријери, Ени ће прихватити посао дадиље у богатој породици са Менхетна (Пол Ђамати и Лора Лини).

Тако ће, већ првог радног дана, када стигне у њихову раскошну кућу, осетити шта значи служити. Први пут у животу, директно суочена са социолошким и финансијским разликама ње и људи за које ради, Ени проводи своје дане опслужујући "госпођу", борећи се са безобзирношћу њеног супруга и водећи рачуна о њиховом размаженом сину Грејеру (Николас Арт).

Ситуација ће постати компликованија, када се Ени заљуби у младића из комшилука (Крис Еванс), који ће је навести на то да озбиљно размисли о својим приоритетима и циљевима када је реч о каријери...

Љубав у Барселони

И коначно, најбоље од Скарлет Јохансон за крај, 25. септембра на програму је романтична комедија Вудија Алена који нас води у један од најлепших градова Европе - Барселону - са две нераздвојне пријатељице Вики (Ребека Хол) и Кристином (Скарлет Јохансон).

Вики је веома осетљива, традиционална девојка која би ускоро требало да се уда, док је Кристина емоционално и сексуално, што би се рекло, "авантуристички расположена".

Заплет почиње када упознају харизматичног сликара Хуана Антонија (Хавијер Бардем), којим обе буду опчињене; свака на свој начин, наравно.

Међутим, ниједна од њих две не зна да сликар и даље има односе са својом ћудљивом и темпераментном бившом супругом Маријом Еленом (Пенелопе Круз).

Иако намеравају да уживају у мору, сунцу, вину и незаобилазном флерту, девојке бивају увучене у невероватан емотивно-сексуални вир који ће их натерати да преиспитају сопствену сексуалност, даље циљеве и планове у животу.

Вики пристаје на тајну романсу с Хуаном, мучена осећајем кривице, како према свом веренику тако и према својој пријатељици. За разлику од ње, Кристина, неоптерећена стереотипним међуљудским односима, упознаје себе и своју сексуалност кроз екстремно јак сексуални троугао с Хуаном и Маријом Еленом...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару