Читај ми!

Тихи Сведок

Сваки случај убиства крије своју интригантну причу: ко је та особа била, како је живела и оно што је најважније за тим истражитеља, како је умрла. Једна од најдуже емитованих серија из продукције британског Би-Би-Сија, "Тихи сведок", која комбинује криминал, мистерију и науку поново на програму Радио-телевизије Србије са новим епизодама 12. и 13. сезоне.

Након одласка угледне професорке Сем Рајан (Аманда Бартон), на челу Одељења за форензичку патологију налази се Лео Далтон (Вилијам Гаминара) и његови помоћници доктор Хари Канингам (Том Вард) и патолог Ники Александер (Емилија Фокс).

Тим заједнички ради на различитим сложеним и сумњивим смртним случајевима, откривајући трагове који ће наћи помоћ и идентификовати убицу.

На почетку дванаесте сезоне која се премијерно емитује на програму Радио-телевизије Србије, Лео је заустављен због вожње у пијаном стању.

Кажњен је друштвено-корисним радом у опасној лондонској четврти где су банде и насиље међу децом свакодневица.

Када Ники почне да истражује убиство девојке у том истом насељу, Лео се одједном нађе усред уличнога рата банди.

Хари је ментор надобудној студенткињи медицине коју као да од саме патологије више занима медијско лудило које прати њихов последњи случај.

Међутим, када процуре подаци о смрти новинарке, Хари је увучен у сплетку с руским олигархом.

А када Ники истражује оружану рацију на терористичку ћелију, суочена је са све већим неповерењем полиције. Наиме, њена истрага показује да су жртве невине...

Идејни творац је Најџел Макери, бивши полицајац. По мотивима ове серије касније је објављено и пет романа.

Снимање серије почело је 1996. године и још траје. У току је емитовање 14. сезоне. Тихи сведок овенчан је бројним телевизијским наградама.

Публика је 1998, 1999. и 2001. године одабрала Аманду Бартон за најпопуларнију глумицу, па је она добила награду National Television Awards.

За исту је награду Бартонова је била номинована и 2003. године. Прва сезона била је номинована за међународну награду Еми.

Прва епизода прве сезоне освојила је 1997. године награду Reims TV Festival за најбољу играну серију.

СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ОД 14. ЈУНА НА ПРВОМ ПРОГРАМУ РТС-а (23.05)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару