Фестивал фестивала у октобру

Циклус филмова који су обележили филмске фестивале широм света наставља се и током октобра. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи. Сваког петка на Другом програму РТС-а.

Филмски циклус Фестивал фестивала наставља се мистичном драмом У измаглици (петак, 01. октобар РТС 2, 22.00 часова), редитеља Бертранда Таверниера који је прошле гидине био номинован за Златног медведа на филмском фестивалу у Белину.

Истражујући убиство младе жене, детектив Дејв Робисо случајно среће пар холивудских звезда Елрода Сајкса и Кели Драмонд, који су дошли у његов мали град да снимају филм о Грађанском рату.

Дејв хапси Елрода због вожње у пијаном стању. Пошто му је предочено да може да оде у затвор, Елрод почиње да прича о лешу у стању распада, који су Кели и он пронашли у мочвари.

Дејв се тада присећа убиства у мочвари које је видео као тинејџер. Откриће са собом доноси мноштво чудних догађаја и везу са великим бројем убистава у тој области.

Све жртве су биле младе жене, а сви докази воде ка Дејвовом некада добром пријатељу, мафијашу Џулиусу Балбонију.

Улоге у филму тумаче: Томи Ли Џонс, Џон Гудмен, Питер Сарсгард, Кели Мекдоналд...

Већ наредног петка, 08. октобра у оквиру филмског циклуса Фестивал фестивала на програму је филм Усамљени Џим, у режији Стива Бушемија који је 2005. године био номинован за Гранд При "Санденс" фестивала.

Реч је о мешавини комедије и драме и о породичним односима. Главне улоге у филму тумаче Лив Тајлер и Кејси Афлек. Насловни лик Џим, враћа се у свој родни град и силом прилика присиљен је да поново живи у кући својих родитеља, што наравно изазива бројне стресне ситуације за обе стране.

Лив игра жену коју упозна у локалном бару, а чији га син третира као оца.

Филм Снежна краљица, који је био номинован за Златног медведа на филмском фестивалу у Берлину, на програму је у петак 15. октобра.

Дирљива животна прича о пријатељстви између жене која болује од аутизма и човека који је доживео страховиту саобраћајну несрећу.

У драми Марка Иванса, главне улоге тумаче Сигурни Вивер и Алан Рикман.

Тамо где је истина

Током октобра гледаћемо и филм Атом Егојана Тамо где је истина који је 2005. године био номинован за Златног лава на филмском фестивалу у Кану.

Главне улоге у овој драми тумаче Кевин Бејкон, Колин Фирт и Алисон Ломан. Лени Морис и Винс Колинс су најпопуларнији забављачи крајем педестих, звезде комедије на позорници и великом екрану и виша класа телетонског круга.

Када у њиховој хотелској соби пронађу прелепу младу жену, чини се да нису криви због злочина и нико их не оптужује, међутим, скандал их натера да свако крене својим путем покушавајћи да оствари успешну соло каријеру.

Петнаест година касније, опсесивна обожаватељка и умишљена репортерка Карен Оконор покушава да открије шта се десило овом обожаваном дуету из света шоу-бизниса.

Млада жена брзо залази сувише дубоко док испитује прошлост овог пара који никада заиста није престао да се понаша раскалашно.

Док филм одважно корача по пакленом свету Ленијевих и Винсових сексуалних склоности, Карен се суочава с истином која лежи иза њихове углађене спољашњости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 28. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару