Читај ми!

Велика илузија – Изазови на филму

О свемирском спектаклу "Изазов", који је сам по себи изазов као први играни филм снимљен у космосу, прича се у свету. Филм редитеља Клима Шипенка, ушао је у историју светског филма и постао изазов за продукције на којима је да направе нови искорак. О томе у "Крупном плану" Велике илузије, говори звезда филма Милош Биковић.

Од акције до романтике, у том жанровском оквиру - "Велика илузија“ вас води на овонедељни филмски рандеву. Представљамо рецентне биоскопске наслове: десети део омиљеног акционо-авантуристичког серијала "Паклене улице" и романтичну комедију "Поново љубав" у којој саму себе тумачи поп звезда Селин Дион.

О томе како је једна наизглед обична игрица о слагању коцкица постала феномен на крају 20. века и нашла пут до играча широм света, кроз анализу филма "Тетрис" предочава филмски критичар Драган Јовићевић.

У "Премотавању" откривамо зашто је француски класик из 1968. "Љубавни изазов" редитеља Алана Кавалијеа са Катрин Денев у главној улози, одабран да буде мотив званичног плаката 76. Канског фестивала. У рубрици "Конатраплан“, са канским победником - јапанским редитељем Хироказуом Кореедом који се са новим филмом "Монструм" поново такмичи за "Златну палму".

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије