Филмски новогодишњи ужитак на РТС

Ове године новогодишња празнична атмосфера започеће француским серијалом филмова редитеља Жан Жироа.

У питању је чувена комедија у којој Луј Де Финес, глуми симпатичног жандарма Лудовика Кришеа који упада у разне авантуре и непредвиђене ситуације, а радња се махом одиграва у Сен Тропеу. Чак шест филмова (Жандар из Сен Тропеа (Le Gendarme de Saint-Tropez, 1964), Жандар у Њујорку (Le Gendarme A New York, 1965), Жандар се жени (Le gendarme se marie , 1968), Жандар у пензији (Le Gendarme en balade, 1970), Жандар и ванземаљци (Le gendarme et les extra-terrestres, 1979) и Жандар и жандарке (Le Gendarme Et Les Gendarmettes, 1982)), биће на програму 31. децембра од 14.00 ч. на РТС 2.

Након најлуђе ноћи, 01. јануара у 21.00 гледаоци РТС-а имаће прилику да на Првом програму премијерно погледају прошлогодишњи домаћи хит - Јужни ветар, филм Милоша Аврамовића, који је оборио све рекорде гледаности, пошто га је у биоскопима погледало преко 100.000 гледалаца. Прича прати Петра Мараша, београдског криминалца у касним двадесетим годинама, чији један несмотрен потез изазива лавину догађаја који ће значајно утицати на животе оних који су око њега... У главним улогама: Милош Биковић, Срђан Тодоровић, Драган Бјелогрлић, Небојша Глоговац.

На Другом програму, прва три дана Нове 2020. године, очекује нас пуно смеха уз маратон филмова Чарлија Чаплина. Биће приказано чак 17 наслова у којима је чувени Шарло Акробата и глумац и режисер (Псећи живот (A Dog's Life), О десно раме (Shoulder Arms, 1918), Идила у пољу (Sunnyside, 1919), Ужитак једног дана (A Day's Pleasure, 1919), Малишан (The Kid, 1921), Лењивци (The Idle Class, 1921), Дан исплате (Pay Day, 1922), Парижанка (A Woman of Paris: A Drama of Fate, 1923), Златна грозница (The Gold Rush, 1925), Циркус (The Circus, 1928), Светлости велеграда (City Lights, 1931), Модерна времена (Modern Times, 1936), Ходочасник (The Pilgrim, 1923), Велики диктатор (The Great Dictator, 1940), Господин Верду (Monsieur Verdoux, 1947), Светлости позорнице (Limelight, 1952), Краљ у Њујорку (A King in New York, 1957)...

Други јануар на Први програм доноси још један биоскопски хит - Такси блуз (2019). У питању је романтична комедија, шармантни и узбудљиви „road movie". Главни јунак ове приче је Марко (42), симпатични пропали драматург који годинама ради као таксиста и чије ћемо авантуре пратити током једне урнебесне ноћи. Наизглед један нормалан дан на послу ће се претворити у хаос када се у његова кола ушуња дечак Дамир који је побегао из дома за незбринуту дјецу и који је у потрази за својим оцем. Редитељ филма је Мирослав Стаматов, а улоге тумаче: Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић, Никола Ђуричко, Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић, Борис Комненић, Никола Пејаковић...

Трећег дана Нове године, на РТС 1 у 21.00 ч, гледаоци ће имати прилику да уживају у још једној телевизијској премијери. Балканска међа (Балканский рубеж, 2019) руско-српски акциони филм у режији Андреја Вологина, инспирисан историјским догађајем, приказује тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром "Слатина" у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим (Антон Пампушни) и Беком Етхоевим (Јуриј Куценко) којима се придружује припадници МУП-а Вук (Милош Биковић) и Фадиљ (Александар Радојичић), воде немилосрдни рат против команданта албанске терористичке групе Смука (Александар Срећковић).

За Бадње вече на Првом програму ће бити - Краљ Петар из 2018. год, док ће на Другом програму бити занимљива биографска прича о кљижевницима Максвелу Перкинсу и Томасу Вулфу, са сјајним Колин Фиртом и Џуд Лоуом у главним улогама - Геније. За Божић нас на РТС 1 у 23.00 часа, очекује мистична драма - Професор и лудак која прати и више интересантну причу о састављању Оксфордског речника са Мел Гибсоном и Шон Пеном у главним улогама.

Уживајте у празницима уз РТС!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару