Филмска празнична чаролија на РТС-у

Предстојећи празници на програме РТС-а донеће богат и узбудљив програм који ће задовољити праве филмске сладокусце и обрадовати различите генерације. Гледаоци могу да очекују ексклузивне премијере, домаће класике, романтичне комедије, невероватне акције које остављају без даха, као и епизоде омиљених серија…

Новогодишња празнична атмосфера започеће маратоном култних филмова са легендарним Брус Лијем у главној улози. Уз филмове попут: Велики газда (Big Boss, 1971), На змајевом путу (The Way Of The Dragon, 1972), Песница гнева (Fists of Fury, 1971), гледаоци ће моћи да уживају до дубоко у ноћ...

Након најлуђе ноћи, 01. јануара гледаоци РТС-а имаће прилику да премијерно погледају прослављеног домаћег глумца Милоша Биковића у два руска, овогодишња, хит спектакла Лед (Lyod, 2018) и Изван граница реалности (Za granyu realnosti, 2018). За улогу шампиона уметничког клизања, у бајковитој љубавној причи инспирисаној истинитим догађајима, која прети да постане један од најгледанијих филмова свих времена у Русији, Биковић је чак шест месеци тренирао како би гледаоцима верно приказао све лепоте овог спорта. У филму Изван граница реалности стаје раме уз раме са холивудским глумцем Антониом Бандерасом и тумачи потпуно другачију улогу, талентованог коцкара Мајкла који окупља групу људи са хипнотичким и телепатским моћима како би освојио велику своту новца у казину. Међутим, он наилази на много снажнијег мистичног ривала, и доводи и себе и свој тим у опасност. Филм успешно комбинује елементе мистике, трилера и романсе, а сниман је у неколико европских престоница.

Женски део публике обрадоваће романтична комедија са Шерон Стоун у главној улози - Најлепши поклон (All I Wish, 2017), као и симпатични шпански филм Због тебе променићу презиме, опет (Ocho apellidos catalanes, 2015). Потпуно празнично уживање обезбедиће и узбудљиви трилер Госпођица Слоун (Miss Sloane, 2016), француска истинита прича о режисеру Жан-Лик Годару - Силовити (Le Redoutable, 2017), као и интересантни немачки филм Поздрави из Фукушиме (Grüße aus Fukushima, 2016) о младој Немици Мари, која путује у Јапан како би помогла жртвама троструке катастрофе 2011. године.

У среду, 02. јануара, Први програм биће резервисан за акцију Дан Бастиље (Bastille Day, 2016) са Идрисом Елбом у главној улози, као и занимљиву руску, научно-фантастичну причу Сила привлачности (Prityazhenie, 2017), док ћемо на Другом програму гледати чувене филмове, мало старијег датума попут Посао у Италији (The Italian Job, 1969), Црвени (Reds, 1982), 48 сати (48 Hours, 1982) итд...

Преживела (Survivor, 2015), са Милом Јововић у главној улози наћи ће се на програму у четвртак, 03. јануара у 21.00 часова, а затим у 22.40 следи Жестоки Хенри (Hardcore Henry, 2015), необични руски филм, са перспективом из првог лица, у потпуности снимљен уз помоћ минијатурне камере GoPro Hero4.

Током празничних дана гледаоци ће имати прилику да погледају и историјску фантазију Легенда о Коловрату (Легенда о Коловрате, 2017), затим филмове попут Сјајан план (Flawless, 2017), Најбоље од њих (Their Finest, 2016), Краљица пустиње (Queen of Desert, 2015)... Али и нека од омиљених домаћих остварења попут Тесна кожа (сви делови), Рањени орао, Паја и Јаре, Зона Замфирова, а за Бадње и Божићно вече - Монтевидео, Бог те видео и Монтевидео, видимо се. За божићно јутро РТС ће наградити своје најмлађе гледаоце ексклузивном премијером домаћег дечјег филма Злогоње (2018).

Такође, од 06. јануара са филмом Више од игре (1976) започиње циклус домаћих рестаурираних филмова, у оквиру ког ћемо емитовати: Варљиво лето ‘68, Ко то тамо пева (1980), Маратонци трче почасни круг (1982), Кад будем мртав и бео (1967)... РТС је резервисао два термина за ове филмове - један поподневни око 13.20 и ударни вечерњи термин у 21.00 или 22.00 часа на Првом програму.

Што се тиче серијског програма, поред оних који су већ на програму (Реј Донован, Син, Ноћни менаџер...), у суботу, 05. јануара на Другом програму РТС-а, од 15.30 часова, емитујемо читаву четврту сезону серије Бирмингемска банда (Peaky Blinders).

Желимо вам срећне новогодишње и божићне празнике!

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару