Триологија - „Ходај право“

Филмoви су засновани на причи о локалном шерифу из Тенесија, Бафорду Писеру који је постао славан захваљујући о томе што се сам борио против организованог криминала. На Првом програму РТС-а емитоваћемо филм „Ходај право“ из два дела (Walking Tall,1973/1975), а затим и „Ходај право - последње поглавље“ (Final Chapter: Walking Tall, 1977).

Прва два филма Ходај право, причају причу Бафорду Пасеру, бившем рвачу, који се на супругин захтев пензионисао и вратио се у свој родни град у Тенесију, где је планирао да уђе у посао са својим оцем.

Али тамо затиче лошу ситуацију и бива потпуно шокиран када открије какве све врсте корупције и малверзација владају у његовом граду. Када и сам постане жртва тих превара, одлучује да узврати ударац и бори се против града на челу са корумпираним шерифом.

Његова настојања да округ очисти од коцке и корупције је довела до сукоба у којима је често користио своју импозантну физичку снагу, док је сам био мета неколико неуспешних атентата, а 1967. му је у никада расветљеним околностима убијена супруга. Писер је изазвао пажњу националних медија и постао славан, тако да су 1973. и 1975. о његовом животу снимљени ови популарни холивудски филмови.

Бафорд Писер је погинуо у прометној несрећи 1974. године.

Први део на програму у четвртак, 30. августа, РТС 1 у 01.15 -  Улоге: Џо Дон Бејкер, Елизабет Хартмен, Леиф Гарет...

Режија: Фил Карлсон

Други део на програму у петак, 31. августа, РТС 1, у 00.25 - Улоге: Бо Свенсон, Џон Девис Чендлер...

Режија: Ерл Белами

Затим, трећи део  Ходај право - последље поглавље прича о последњим данима Бафорда Писера као шерифа, у Тенесију, током 1970. године и његовој изненадној смрти 1974. године....

Улоге: Бо Свенсон, Лурене Тутл, Форест Такер...

Режија: Џек Старет

На програму у понедељак, 03. септембра, РТС 1, 00.25 ч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару