Сто летњих РТС дана

Сви љубитељи филмског и серијског програма током наредних месеци моћи ће да уживају у разноликом и богатом програму – од најновијих остварења, оскароваца, преко руских и детективских серија до старих добрих класика… Спремите се за дуго, топло, филмско и серијско лето на РТС-у!

РТС се потрудио да задовољи укусе свих гледалаца, па ће филмови који ће се емитовати током лета бити најразличитијих жанрова и тематике од трилера као што је "Стадо" (The Flock, 2007), са Ричард Гиром и Клер Дејнс у главној улози и "Лица у гомили" (Faces in the Crowd, 2011) са Милом Јововић, мистерија као што је "Ноћни слушалац" (The Night Listener, 2006) где главну улогу тумачи Робин Вилијамс, до биографских драма са доајенима Холивуда "Шетња по шуми" (A Walk in the Woods, 2015) - Робертом Редфордом и Ником Нолтијем.

По завршетку филмова Лордана Зафрановића, емитоваћемо филм "Само једном се љуби" са којим ће започети циклус Рајка Грлића, уторком на Другом програму РТС-а. У оквиру циклуса емитоваћемо: "У раљама живота", "За срећу је потребно троје", "Ђавољи рај", "Браво маестро", "Чаруга", "Нека остане међу нама" и "Караула".

Посебно издвајамо најновија остварења - кандидата за овогодишњу награду Оскар, "Бруклин"  (Brooklyn, 2015), филм о младој ирској имигранткињи, која проналази свој пут кроз Бруклин током 1950-их. И као шлаг на торти - добитник Оскара у категорији Најбољи филм 2016. године филм "Под лупом" (Spotlight, 2015).

Када је реч о серијама на Првом програму, радним данима емитујемо "Хотел Гранд" (Grand Hotel), награђивану, интригантну, шпанску серију, као и последњу, петнаесту сезону чувене серије "Место злочина" (CSI: Las Vegas 2000-2005). Од 27. јуна од 10х, приказиваћемо "Пут за Ејвонли" (Road to Avonlea 1990-1996), која прати мали измишљени градић Ејвонли, на острву Принц Едвард, раних година 20. века.

Очекују вас и нова Би-Би-Сијева серија "Мускетари" (The Musketeers, 2014 ), као и најновија сезона "Морнаричких истражитеља" (NCIS, 2013) коју ћемо емитовати крајем лета. Након завршетка серије „Викинзи" (Vikings, 2013), недељом ћемо приказивати другу и трећу сезону енглеске серије "Трбосеков крај" (Ripper Street, 2012) о монструозним злочинама који су мучили јавност и истражне органе у источном Лондону.   

По завршетку серије "Мајстор и Маргарита" (2005) емитоваћемо „Волф Месинг", руску серију снимљену према биографији Волфа Месинга, видовњака и мађионичара који је рођен крајем 19. века и који је визијама шокирао своје савременике. 

Вредна пажње је свакако и канадска, научно-фантастична серија "Црно сироче" (Orphan Black, 2013), која нас очекује током лета на програмима РТС-а. У главној улози је сјајна Татијана Маслани, која има невероватну моћ трансформације, игра преко 13 улога и налази се у готово сваком кадру серије (некад и вишеструко).

Суботом и недељом на Другом програму настављају се мини-маратони, у оквиру којих ћете имати прилику да погледате филмове: "Касандрин мост" са Софијом Лорен и Ричардом Харисом, "Часови очаја" са Микијем Рорком, "Момци из Бразила" са Грегоријем Пеком, Лоренсом Оливијеом и Џејмсом Мејсоном, "Кишни човек" са Дастином Хофманом и Томом Крузом. Од домаћих у мини циклусима - "Славица", "Рафал у небо", "Последњи мост", "Ветар је стао у зору", "Велики и мали"... 

Ништа не преостаје осим да се удобно сместите у омиљену фотељу, пребаците на РТС и уживате у богатом програму.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару