Читај ми!

Отварање 43. Фeста

Једночасовни директан пренос церемоније отварања 43. Међународног филмског фестивала „ФЕСТ 2015“, у петак 27. фебруара на Другом програму РТС-а од 18.30 часова.

Награде, 90 премијера, 13 програмских целина, 242 пројекције на 43. Фесту. Међу гостима београдске ревије филмова биће оскаровац Ричард Драјфус, редитељи Александар Сокуров, Давид Оелхофен и Моксен Макмалбаф.

Остварење о славном креатору Иву Сен Лорану у режији Бертрана Бонела свечано отвара 43. ФЕСТ. Раскошан филм за почетак београдског фестивала о непоновљивом модном револуционару кога су волеле многе филмске диве од Грејс Кели до Катрин Денев и који је креативност подредио женама служећи њиховим силуетама, ставовима, животима.

Филм Сен Лоран био је француски кандидат за Оскара. Та национална кинематографија је за предстојећу доделу Америчке филмске академије номинована у чак седам категорија.

Београдска ревија филмова почиње 27. фебруара и траје до 8. марта. Овогодишњи слоган: „У сазвежђу победника". Српска публика биће у прилици да види чак 16 нових наслова - од савремених, историјских и ратних драма, прича из Француске, али и Чеченије и Северне Африке, до адаптација класичне литературе.

Реч је о филмовима који су светске премијере имали у Кану, Венецији, Торонту, Локрану.

Преглед филмова који су обележили дводневни програм, представљање гостију, интервјуи које је на великим светским фестивалима у Берлину, Кану и Венецији, Сандра Перовић урадила са редитељима и глумцима, a чија су се остварења нашла на програму београдског фестивала, понудиће динамичне и садржајне емисије Хронике Феста, које су на програму сваког другог дана.

Уметнички директор 43. Феста је Југослав Пантелић, а селектор Младен Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару