Читај ми!

Страва петком

Сваког петка на Првом програму РТС-а биће приказани хорор филмови, који су обележили протекли период у светској кинематографији.

Ноћ од 30 дана (30 Days of Night, 2007) - Из мрака излази зла вампирска сила која уноси страх у кости читавом месту. Све наде застрашеног градића на Аљасци, усмерене су ка брачном пару полицајаца.

У месту Бароу, на Аљасци, најсевернијем граду Америке, зимско сунце залази и не излази поново наредних 30 дана.

Из мрака излази зла вампирска сила која уноси страх у кости читавом месту. Све наде овог застрашеног градића усмерене су ка брачном пару полицајаца.

Главне улоге у овом филму тумаче Џош Хартнет, Дени Хјустон и Мелиса Џорџ.

Редитељ је Дејвид Слејд.

Рец (Rec, 2007) - Репортерка треба да проведе ноћ у једној згради, у Барселони. Али тамо почиње да чује ужасавајуће вриске и дозивање из једног од станова. Суочава се са језивим дешавањима.

Телевизијској репортерки додељен је задатак да проведе ноћ у једној згради у Барселони. Али тамо почиње да чује ужасавајуће вриске и дозивање из једног од станова. Суочава се са језивим дешавањима...

У главним улогама: Мануела Веласко, Ферен Тереза, Џорџ Јамам-Серано...

Режија: Џом Балагверо

Рец 2 (Rec 2, 2009) - У једној згради у Барселони дешава се хорор: становници заражени вирусом тумарају наоколо нападајући свакога ко им се нађе на путу. Зграда је стављена у карантин. Стижу лекарска екипа и екипа специјалаца којима је задатак да спрече да се зараза рашири и да пронађу лек.

У згради се такође налази новинарка локалне телевизије, Анђела, с камером којом бележи догађаје.

Вирус очигледно потиче од девојчице која је још давно закључана у собу на тавану, након што је један свештеник безуспешно покушао да је излечи. Да ли је поседнутост демонима заправо вирус?

Лек се може пронаћи само ако се прво нађе заражена девојчица и ако се анализира њена крв. Али, то се мора извести у згради поседнутој зараженим станарима, где се не зна ко је све заражен и где ужас вреба иза сваког ћошка.

У главним улогама: Хонатан Мељор, Мануела Веласко, Оскар Зафра, Аријел Касас.

Режија: Хауме Балагеро, Пако Плаза.

Лепо спавај (Sleep tight, 2011) - Огорчени домар зграде у Барселони одлучио је да живот једног безбрижног станара учини потпуно очајним.

Маркос је несрећан човек који живи од туђег бола. Иако га станари зграде ретко примећују, Маркос кришом посматра сваки интимни детаљ њихових живота, згражавајући се на сваки знак радости и оптимизма. Клара Кинг је сувише весела за Маркоса; што је она срећнија, то он дубље пада у очај. Да би он био срећан, Клара мора да пати.

У главним улогама: Луис Тосар, Марта Етура, Алберто Сан Хуан...

Режија: Џом Балагверо

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару