Читај ми!

Фестивал фестивала у децембру

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У дванаестом месецу шесте сезене ексклузивног циклуса, биће емитован филм Пијета (Pieta, 2012) у режији Ки-дак Кима.

Експлозивна прича из Јужне Кореје о сиромаштву и насиљу, освојила је главну награду на 69. Филмском фестивалу у Венецији.

Филм је једна религиозна алегорија, која се фокусира на бруталног зеленаша и жену која се изненада појављује и тврди да је његова давно изгубљена мајка.

Одбивши да јој поверује, зеленаш одсеца себи прст на нози и наређује јој да га поједе као доказ љубави.

У главним улогама: Мин-су Џо, Јунг-Ђин Ли, Ки-Хонг Ву...

Затим следи остварење Dog Pound2010  редитеља Кима Чапајрона, прича о три малолетна деликвента у поправном дому и њиховим доживљајима, који ће им обележити животе.

У француском остварењу главне улоге тумаче: Адам Бутчер, Шејн Кипл, Метео Моралес...

Последњег четвртка у месецу децембру биће емитован филм Напад (The Attack, 2012) у режији Зиеда Дауерија.

Амин Јаафари је хирург у Израелу, али је пореклом Палестинац. Има пуно пријатеља Јевреја и потпуно је укључен у друштво. Али после једног терористичког напада полиција га обавештава да је његова жена била умешана у то. А он се враћа у Палестину и покушава да откријте истину.

Главне улоге у овом остварењу тумаче: Али Сулиман, Ури Гавриел, Рејмонд Амселам и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару